Noi ghiduri pentru pacienții cu poliartrită reumatoidă și spondilită anchilozantă. Unde le găsiți
22 oct 2020, 13:09

Poliartrita reumatoida
Asociația Pacienților cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania ART și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România lansează două ghiduri pentru pacienții cu poliatrită reumatoidă și spondilită anchilozantă.

Reprezentanții Asociației Pacienților cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania ART și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România lansează două ghiduri pentru pacienții cu poliatrită reumatoidă și spondilită anchilozantă.

Ghidurile, realizate în cadrul campaniei de informare ”Da! Și eu pot avea o viață activă!”, sunt scrise de dr. Andreea Predoiu, dr. Ioana Rusu, dr. Daisy Vaida Voevod și dr. Diana Rusu, de la Clinica de Reumatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj Napoca, sub coordonarea profesoarei Simona Rednic, președintele ales al Societății Române de reumatologie. Acestea cuprind informații extrem de utile pentru pacienți, cum sunt definirea bolii, simptomele, cum se stabilește diagnosticul, riscul de transmitere la copii, managementul bolii, ce stil de viață trebuie adoptat.

”Ghidurile sunt instrumente utile pentru pacienții deja diagnosticați, care au nevoie de informații direct de la medici. Totodată, persoanele cu unele simptome, care nu știu deocamdată ce afecțiune au, pot afla informații utile care să îi determine să meargă la medicul reumatolog”, a declarat Andrei Huțanu, președintele Asociației Pacienților cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania ART.

Ghidurile pot fi consultate în mod gratuit online pe site-ul www.art-cluj.ro și urmează să fie tipărite și trimise în spitale în clinicile de reumatologie.

”COPAC a lansat până în prezent mai multe ghiduri pentru pacienți cu diferite afecțiuni din dorința de a ajuta cât mai mulți pacienți să ajungă la informații direct de la medici. Vom continua acest demers și vom realiza și alte ghiduri, în pregătire aflându-se cel pentru pacienții cu hipertensiune arterială pulmonară”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC, potrivit unui comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?