Durerea și disconfortul în jurul...
Programarea neurolingvistică (NLP) se referă la "educarea, antrenarea creierului. Practic, după cum îi spune și numele, deși la prima vedere pare foarte complicat, se referă la modul în care noi, ca ființe umane, trăim, gândim, operăm. Noi ca ființe suntem ființe logice și emoționale în același timp", a declarat pentru Spectacola Gina Veveriță, master trainer NLP, trainer în hipnoterapie și coaching.
Mulți se întreabă dacă ar trebui să-și asculte mintea sau inima. Gina Veveriță elucidează misterul: "când vorbim de logică vorbim de gândire și când vorbim de simțuri vorbim de emoții. Nu e o idee bună să le neglijezi pe una dintre ele și să fii doar o ființă logică, că atunci te poți transforma repede în robot sau să fii doar o ființă emoțională și atunci, practic, trăind în emoții tu nu mai ai o direcție. Gândirea e cea care îți dă direcție în viață, te face să visezi. Foarte interesant este faptul că gândurile sunt cele care determină ce emoții manifestăm, nu invers".
"Așa cum spune și titlul, programare neurolingvistică, am fost programați. Am trăit anumite experiențe și pe baza experiențelor pe care le-am avut în trecut interpretăm lumea din jurul nostru. Ne-am pus niște filtre pur și simplu pe baza programelor instalate. Avem filtre prin care interpretăm lumea, așadar dacă am trăit într-un mediu ostil înainte, acum putem să fim încorjurați de cei mai sinceri oameni, cei mai onești, noi nu putem să nu avem acea teamă că vom fi înselați sau păcăliți sub o formă sau alta", dezvăluie trainerul.
Din fericire, nu suntem blocați în trecut și ne putem schimba viața. Invitata ne oferă câteva sfaturi în acest sens: "ceea ce ai de făcut este să dai reset și restart, ceea ce se poate. Să cureți trecutul, să înțelegi că emoțiile acelea negative nu sunt rele, ci pur și simplu sunt un semnal al minții tale subconștiente că ai nevoie să produci o schimbare sau că ai nevoie să dai atenție unui lucru pe care l-ai neglijat în ultimul timp.
În momentul în care îți înveți lecția, atunci practic poți să schimbi perspectiva asupra trecutului, să-l înțelegi și apoi să poți să te poziționezi cu totul altfel față de viitor. De fapt, îți stabilești viitorul pe baza trecutului și n-ai cum să obții ceva noi. Practic, vei trăi o viață repetitivă doar că în alt context și cu alți oameni".
Vezi și: Ticurile nervoase la copii: de ce apar și ce BOLI ascund. Ce este TRICOTILOMANIA
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Durerea și disconfortul în jurul...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...
Printr-un gest care durează doar...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
La vârsta a doua, prevenția...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...