Moderna, primul vaccin modificat, pentru a neutraliza tulpinile îngrijorătoare ale SARS-CoV-2

Coronavirus   Foto: Pixabay
Moderna a reușit să modifice serul pentru a neutraliza și variantele noului coronavirus identificate în Africa de Sud și Brazilia. Studiile de laborator au fost un succes.

Rezultatele unui studiu de laborator sugerează că rapelurile împotriva variantelor noului coronavirus care au creat îngrijorare, respectiv tulpinile braziliene sau sud-africane,  vor fi fezabile și ar putea fi lansate în acest an

Companiile de top s-au luptat pentru a produce versiuni adaptate ale vaccinurilor Covid. Pfizer/BioNTech, care are un vaccin ARNm similar cu al lui Moderna, și Oxford/AstraZeneca sunt, de asemenea, în curs de dezvoltare a vaccinurilor modificate împotriva variantei sud-africane, B1351, și a variantei braziliene, P1, care par a fi amenințarea majoră pentru actualul programe de imunizare.

Potrivit The Guardian, Moderna a devenit primul care a anunțat rezultate, miercuri seară. Acestea par a fi pozitive, deși până acum sunt disponibile doar informații de bază dintr-o analiză inițială a rezultatelor.

Compania americană a testat atât un vaccin de rapel al serului său standard Covid

, cât și o versiune modificată a vaccinului la persoanele care au avut anterior doza completă, dublă. Douăzeci de adulți au fost recrutați pentru fiecare variantă a procesului, 40 în total.

La două săptămâni după noua administrare, Moderna spune că atât vaccinul de rapel, cât și vaccinul modificat au crescut anticorpii din sânge care pot neutraliza cele două variante îngrijorătoare.

Dar vaccinul modificat - numit mRNA-1273.351 și conceput special pentru a combate variantele sud-africane și braziliene, care au mutații similare cu proteina spike - a produs niveluri mai ridicate de anticorpi neutralizanți decât vaccinul de rapel standard, mRNA-1273.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel