Ți-ai făcut vreodată ordine prin...
Patologia endocrină este larg răspândită, însă există în prezent metode de diagnostic şi mijloace terapeutice prin care să se asigure o îngrijire bună a pacienţilor, a declarat, marţi, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Cătălina Poiană.
În opinia sa, un element foarte important în sistemul de medical l-ar reprezenta educaţia pentru sănătate, care reprezintă un pas important pentru medicina preventivă.
"Un element pentru care trebuie să milităm este educaţia pentru sănătate, pentru că educaţia pentru sănătate este singura care poate să ajute atât la nivel individual o persoană, un pacient să se poată apăra mai bine de problemele care sunt.
Prin educaţia pentru sănătate poţi să ai într-adevăr un stil de viaţă sănătos, care să te ferească şi de anumite probleme şi este un pas important către ceea ce se numeşte medicină preventivă. Iar prin educaţia pentru sănătate reuşim să creştem încrederea pacientului în profesionistul din sănătate şi în felul acesta fake-news-ul va putea să prindă mai puţin", a afirmat Poiană la conferinţa "Glandă mică, impact mare - Dialoguri despre sănătatea TIROIDEI!", organizată la Parlament de Asociaţia Pacienţilor cu Boli Endocrine, potrivit Agerpres.
La rândul său, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale din România, Răzvan Prisada, a amintit că în prezent sunt în derulare două studii de fază 3 şi unul de fază 4 pentru patologii endocrine.
"Sunt molecule cu preţuri destul de mici şi problema principală de acces este chiar aceasta. Şi în condiţiile în care există, de exemplu, în ultima perioadă o fluctuaţie sau este posibilă o fluctuaţie a cursului de schimb, asta poate impacta, din păcate, în principal, moleculele din această categorie. Şi în medicaţia dedicată tiroidei există astfel de molecule. O altă măsură sunt relaţiile acestea, care de la zi la zi parcă se schimbă între pieţele americane şi europene. Toate lucrurile acestea sunt semnale de alarmă pe care deja le-am luat în calcul", a susţinut Prisada.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ți-ai făcut vreodată ordine prin...
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre...
Te simți obosit, iritat sau epuizat...
China anunţă o contribuiţie...
Lovitură de teatru în SUA: Vaccinul...
Cătălina Poiană (Colegiul Medicilor...
Enzima care PĂCĂLEȘTE cancerul. Cum...
Când este bine să faci duș? Dimineața...