Maestrul de lupte greco-romane Mircea Covătaru, printre cei 10 morți în incendiul din Neamț

Mircea Covătaru FOTO: Facebook DJT Neamț
Mircea Covătaru, maestru de lupte greco-romane, și-a pierdut viața în tragediar de la secția ATI Piatar Neamț. De numele său se leagă oameni care, datorită lui, au făcut performanță în acest sport.

Tragicul incendiu din seara de sâmbătă de la secția ATI a Spitalului Județean Neamț a luat viața a 10 oameni. Printre ei, Maestrul Mircea Covătaru. Mesaje de condoleanțe au transmis public, pe rețelele sociale, Federația Română de Lupte și Direcția Județeană de Sport Neamț. 

”Federația Română de Lupte anunță cu regret dispariția maestrului Mircea Covătaru, antrenor emerit al Clubului CS Ceahlăul Piatra Neamț. O personalitate marcantă a luptelor greco-romane, maestrul a fost cel care a descoperit și a șlefuit destinele numeroșilor luptătorii. FRL transmite sincere condoleanțe familiei și apropiaților! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, amintesc cei de la Federația Română de Lupte pe Facebook.

Un mesaj similar este cel al Direcției Județene de Spot Neamț, pe Facebook DJT:

”Mircea Covătaru a plecat dintre noi! Dumnezeu să-l ierte! Mircea Covătaru a fost una dintre victimele incendiului de la Spitalul Județean de Urgențe Neamț din data de 14 noiembrie 2020. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț transmite familiei cele mai sincere regrete! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”. 

Un scurt CV al lui Mircea Covătaru a fost publicat pe site-ul Direcției Județene de Tineret:

”Născut în ziua de 02.02.1946 la Boroaia, județul Suceava. De numele lui Mircea Covătaru se leagă începuturile secției de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț. În 1977, el a fost primul antrenor al secției care a scos în timp sportivi valoroși. Mircea Covătaru a început luptele la Rădăuți în 1963, iar un an mai târziu devenea campion național la tineret. A mai luptat pentru Farul Constanța și Dinamo București, iar șapte ani a făcut parte din lotul României de seniori. Și-a început cariera de antrenor tot la Rădăuți, în 1972, iar din 1977 s-a ”legitimat” la CS Ceahlăul. A stat aici până în 1991, perioadă în care a coordonat activitatea unei secții care a produs sportivi care s-au și clasat pe podiumuri la importante întreceri internaționale.

Mihai Cișmaș este un nume ”produs” de Mircea Covătaru și care în 1981 a adus României și clubului Ceahlăul medalia de bronz a europenelor de juniori. Mai târziu, același sportiv, dar fiind legitimat la alt club, a reușit să-și treacă în palmares și medalii la seniori, una de argint la europene, dar și una de argint și una de bronz la mondiale, ocupând și un loc 5 la Olimpiada din 1984. Rememorând nume și perioade, Mircea Covătaru nu a uitat de alți foști luptători descoperiți și crescuți de el care au adus medalii clubului Ceahlăul: Constantin Vardohlip, Marius Mustață, Vasile Luca. De asemenea, se mândrește cu două medalii de argint pe echipe, la juniori, cu CS Ceahlăul Piatra Neamț, și cu locul 5 pe țară în întrecerea seniorilor, cu echipa ce se numea atunci Reconstrucția Piatra Neamț.

A mai fost antrenor la CS Ceahlăul în perioada 2016-2019, dar se bucură că a muncit ca antrenor la loturile naționale din perioada 1980-1988”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel