Trei factori de risc majori duc la...
Insuficiența mitrală este cunoscută și ca ”regurgitare mitrală” și poate avea mai multe cauze. Regurgitarea valvei mitrale este un tip de boală a valvei cardiace în care valva dintre camerele stângi ale inimii nu se închide complet, permițând sângelui să se scurgă înapoi prin valvă.
Este cel mai frecvent tip de boală valvulară cardiacă (boală valvulară a inimii). Dacă scurgerea este severă, nu va circula suficient sânge prin inimă sau către restul corpului. Ca urmare, regurgitarea valvei mitrale vă poate face să vă simțiți foarte obosit (obosit) sau să vă lipsească respirația.
Tratamentul regurgitării valvei mitrale poate include monitorizarea regulată, medicamente sau intervenție chirurgicală. Unele persoane cu insuficiență mitrală nu au nevoie de tratament, în special atunci când aceasta este ușoară.
Insuficiența severă a valvei mitrale necesită adesea o procedură cu cateter sau o intervenție chirurgicală pe cord pentru a repara sau înlocui valva mitrală. Fără un tratament adecvat, regurgitarea severă a valvei mitrale poate provoca probleme de ritm cardiac (aritmii) sau insuficiență cardiacă.
Vlad Iliescu, prof. univ. UMF "Carol Davila", doctor în științe medicale și șeful secției Chirurgie Cardiovasculară la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu", a explicat, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC Medical, care sunt tipurile de insuficiență mitrală.
”Poate fi de mai multe categorii:
- insuficiența mitrală care se produce prin dilatarea ventriculului stâng. Mitrala este situată între atriu și ventricul. În momentul în care ventriculul stâng se dilată dintr-o cauză, are insuficiență aortică, o cardiomiopatie dilalativă sau o cardiomiopatie alcoolică sau cardiomiopatie virală se dilată, iar în momentul în care se dilată se dilată și inelul pe care este inserată.
Este ca și cum un om ar crește și are pantalonii de la vârsta de 12 ani. Foița mitrală nu mai ajunge. Atunci devine insuficientă.
- al doilea mecanism este cel ischemic, care este mult mai frecvent. Face pacientul un infract pe zona laterală sau inferioară a cordului și atunci mitrala ca să se închidă, mitrala este formată din două foițe. Când cordul se contractă, legate ca niște cordaje vin și se închid ca două bucăți de parașută. Dacă una dintre zone se mișcă mai greu, se închide ca o gură strâmbă.
Mitrala atunci când se închide trebuie să arate ca o gură care râde. În momentul în care își pierde această simetrie devine insuficientă. Atunci apare insuficiența mitrală ischemică.
Cel mai frecvent este valva posterioară a mitralei, pentru că acolo sunt zonele mai frecvente de infarct și zona respectivă nu mai ajunge să se închidă și dă o insuficiență mitrală care are o soluție chirurgicală.
- a treia este insuficiența mitrală degenerativă. Există diverse boli de colagen și cordajele mitralei se lungesc și se dă peste cap.
Sunt cele trei mecanisme principale cu mai multe cauze. Mult mai frecvent se operează insuficiență mitrală, decât stenoza mitrală. Uneori boala este mixtă, dar nu stenoza a fost prima. Insuficiența este veche, mai fuzionează”, a explicat Vlad Iliescu, prof. univ. UMF "Carol Davila", doctor în științe medicale și șeful secției Chirurgie Cardiovasculară la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu", în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC Medical.
Insuficiența mitrală este adesea ușoară și progresează lent. Unele persoane cu regurgitare a valvei mitrale pot să nu aibă simptome timp de mulți ani.
Dar, uneori, regurgitarea valvei mitrale se dezvoltă rapid. Această afecțiune, numită regurgitare acută a valvei mitrale, provoacă semne și simptome bruște.
Oboseala este un simptom comun, dar nespecific al regurgitării valvei mitrale. Alte semne și simptome ale regurgitării valvei mitrale includ:
- Sunetul fluxului de sânge prin valvă (murmur cardiac)
- Bătăi neregulate ale inimii (aritmie)
- Dificultăți de respirație (dispnee), în special când vă aflați în poziție culcată
- Senzația de bătăi rapide, bătăi sau fluturări ale inimii (palpitații)
- Picioare sau glezne umflate (edem), potrivit Mayo Clinic.
Vezi mai multe în VIDEO
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Cercetătorii investighează rolul unor...
Schimbările extreme de temperatură...