Radiografiile și radiațiile din...
Autopsiile arată că mai mult de 40% dintre persoanele care mor subit din cauze cardiace (SCD) asociate cu boala coronariană (CAD) au avut un infarct miocardic nedetectate anterior, potrivit unui studiu publicat în JAMA Cardiology.
Juha H. Vähätalo, doctor în medicină de la Universitatea din Oulu, Finlanda, și colegii lor au comparat descoperirile de la autopsii, caracteristicile clinice și markeri electrocardiografici (EKG) asociați cu infarctul miocardic silențios (SMI) la 5.869 de persoane care au fost parte într-un studiul (78,8% bărbați, vârsta medie, 64,9 ani).
Persoanele din studiu au suferit o moarte subită din cauze cardiace, potrivit autopsiilor realizate între 1998 si 2017. Infarctul miocardic silențios a fost definit ca o cicatrice detectata prin evaluare macroscopică și microscopică, fără diagnosticarea anterioară a bolii coronariene. La 438 persoane a fost disponibil un EKG înainte de deces.
Cercetătorii au descoperit că decesul a survenit ca urmare a unei boli coronariene în 74.8 % din cazuri, dintre care 71.2 % nu au fost diagnosticați anterior. Infarctul miocardic silențios a fost detectat la 42,4 la sută dintre indivizii care au decedat subit din cauze cardiace, fără antecedente clinice de boală coronariană, iar cei cu infarct miocardic silențios sunt cel mai adesea bărbați mai în vârstă. Persoanele cu infarct miocardic silențios au avut, de asemenea, o greutate mai mare a inimii.
Decesul subit din cauze cardiace a apărut mai frecvent la persoanele cu infarct mocardic silențios, în timpul activității fizice (18,2% față de 12,4% la cei fără). Două treimi din cei cu infarctmiocardic silențios aveau un EKG anormal anterior, comparativ cu 55,4 la sută dintre cei care au decedat subit din motive cardiace, dar fără a suferi un infarct miocardic silențios.
„Sunt necesare studii suplimentare pentru a determina cum să fe recunoscute și prevenite infarcturile miocardice silențioase și, de asemenea, să fie prevenite decesele subite din motive cardiace”, scriu autorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Radiografiile și radiațiile din...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...