Casa Albă a publicat că originea COVID este un laborator și-l acuză pe Fauci

Donald Trump - Foto: Reuters
Site-ul Casei Albe susţine teoria conform căreia coronavirusul provine dintr-un laborator.

Casa Albă a postat pe site-ul său oficial o nouă pagină de internet privind originile coronavirusului, pe care susţine teoria conform căreia COVID-19 a apărut într-un laborator, relatează dpa vineri, potrivit Agerpres.

Pagina, care seamănă cu un poster de film de la Hollywood, afişează titlul "Lab Leak" cu litere mari. Între cele două cuvinte se află un Donald Trump cu un aer hotărât. Sub titlu este scris: "Adevăratele origini ale Covid-19", Covid-19 fiind scris de mână.

Pagina acuză mass-media, politicienii, autorităţile din domeniul sănătăţii şi pe imunologul american Anthony Fauci de răspândirea teoriei conform căreia virusul a apărut în mod natural.

Aceasta susţine, de asemenea, că există multe dovezi că virusul provine dintr-un laborator din metropola chineză Wuhan.

La mai bine de cinci ani de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, încă nu este clar dacă virusul a trecut de la animale la oameni sau a apărut într-un laborator din China.

Site-ul critică, de asemenea, cele mai importante reguli din perioada coronavirusului - cum ar fi distanţarea socială, purtarea de măşti şi izolarea - ca fiind greşite.

În ianuarie, una dintre primele acţiuni ale noului director al Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA), John Ratcliffe, a fost să schimbe evaluarea agenţiei sale cu privire la originea coronavirusului, afirmând că acesta a fost probabil un accident de laborator.

CIA apreciază că o origine a pandemiei de COVID-19 legată de cercetare este mai probabilă decât o origine naturală.

La începutul lunii decembrie, un subcomitet al Camerei Reprezentanţilor din SUA prezentase deja un raport care susţinea teoria laboratorului.

Lothar Wieler, fostul preşedinte al Institutului Robert Koch (RKI) din Germania, a declarat recent pentru ediţia de duminică a cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung că şi el crede că teoria laboratorului este mai probabilă. RKI monitorizează bolile şi sănătatea publică în Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Tiroida ta e obosită? 6 semne ignorate de femei după 30 de ani
ADN-ul tău ar putea fi deja în mâinile hackerilor. Avertismentul șocant al cercetătorilor

Crossuri externe

pixel