O substanță chimică nou identificată...
Hidratarea este necesară, indiferent de sezon, şi nu înseamnă doar un consum suficient de apă, în diverse forme, de la apa simplă şi ceaiuri până la sucuri naturale şi apa infuzată. Medicii recomandă consumul de lichide, în special vara, atunci când temperaturile sunt ridicate.
Medicul diabetolog Oana Pop arată care este cea mai potrivită apă pentru a ne hidrata.
Apa este cel mai important compus chimic din organism, reprezentând, în funcţie de caz, între 50 şi 70% din greutatea corporală. Fiecare celulă, ţesut sau organ are nevoie de apă pentru a funcţiona corespunzător, rolul ei fiind complex.
Apa ajută la eliminarea toxinelor prin urină, transpiraţie şi mişcări ale intestinelor, menţine temperatura corporală normal și protejează ţesuturile sensibile.
”Să consumăm pentru hidratare apă minerală sau nu? Apă minerală poate fi mai “satisfăcătoare“ la gust față de apă plată, dar totuși are și câteva efecte secundare.
Din punct de vedere a hidratării, și apă minerală hidratează la fel de bine precum apă plată”, arată medicul diabetolog.
Trebuie să știți că apa minerală poate avea o serie de efecte nedorite asupra organismului.
”Apa minerală totuși poate duce la meteorism abdominal - balonare - și chiar la un disconfort gastrointestinal, datorită aerului care pătrunde în intestin o dată cu ingestia acestei ape.
Atenție, nu se recomandă apa cu arome, deoarece nu mai avem de-a face cu apă ci cu sucuri mai degrabă. Unele ape minerale pot conține urme de minerale importante precum calciu, magneziu care sunt importanți pentru sănătate; pentru smalțul dentar este mai puțin erozivă decât băuturi carbogazoase dulci, precum sucurile.
În concluzie dacă nu îți place apă plată o poți înlocui și cu apă minerală, dar atenție la efectele adverse!”, mai notează medicul.
Apa are capacitatea de a contribui la curele de slăbire.
”În cazul în care doreşti să slăbeşti trebuie să îţi precizez că apa îţi va pune în mişcare metabolismul şi de asemenea îţi umple şi stomacul astfel încât te vei simţi mult mai sătulă.
Fiind vară ai tendinţa să bei băuturi dulci gen sucuri, dar îţi recomand să consumi în special apă plată şi uneori apa minerală înainte şi după mese dar şi pentru o hidratare corespunzătoare.
În această perioadă poţi alterna, să bei apă mai rece care va da un imbold metabolismului tău astfel încât acesta se va pune în mişcare”, mai explică medicul Oana Pop.
Lipsa apei poate duce la deshidratare, care, uneori, poate fi o urgenţă medicală şi care se defineşte prin faptul că organismul pierde mai multe lichide decât primeşte şi, astfel, el nu mai poate funcţiona normal. Chiar şi o deshidratare uşoară poate duce la o stare de oboseală accentuată şi la pierderea energiei.
”Ştiai că deshidratarea îţi dă o stare de slăbiciune şi de oboseală? În special vara ai toate şansele să te simţi astfel. Din acest motiv nu uita să ai întotdeauna la tine sticla cu apă pentru hidratare continua.
Ştiai că aproximativ 70-80% din masa cerebrală este apa? Când nu eşti suficient hidratat/a te vei simţi stresat, iritat şi mult mai obosit. Când simţi senzaţia de sete să nu uiţi că deja suferi de o uşoară deshidratare.
Eşti un împătimit a sălii şi a mişcării? Nu uita că apa în cantitate suficientă va ajuta la refacerea masei musculare şi vei forma muşchi.
Apa ajuta la a avea un ten luminos şi cel mai important ajuta şi la digestie. Trebuie să ştie că de la cea mai mică celulă până la cel mai important organ apa este esenţială.
Astfel încât nu uita să te hidratezi iar dacă îmi calci pragul cabinetului am să te învăţ şi regulile esenţiale pe care trebuie să le respecţi astfel încât să nu mai fi deshidratat şi mai ales să fi în forma ta maximă”, mai spune medicul.
Aşadar, hidratarea corespunzătoare este întotdeauna importantă, dar mai cu seamă în lunile de vară, atunci când temperatura de afară creşte foarte mult şi transpiri abundent.
În fiecare zi, corpul nostru pierde apa, natural, prin transpiraţie, urină, procesul de digestie, piele şi respiraţie.
Dacă eşti o persoană activă, căreia îi place sportul, atunci transpiraţia este cu atât mai abundenţă şi pierderea apei este şi mai mare. Prin urmare, hidratarea corectă sau refacerea rezervelor de apă necesare organismului este foarte importantă pentru menţinerea stării de sănătate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...
Prediabetul este un semnal de...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...