Guta, prevalență crescută cu peste 5 procente, în ultimii ani

Inflamația cronică
Guta, o formă de artrită dureroasă, a crescut în ultimii ani într-un ritm alert în întreaga lume.

Prevalența gutei - o formă de artrită caracterizată prin durere severă, roșeață și sensibilitate în articulații - a crescut în întreaga lume într-un ritm alarmant, între 1990 și 2017, potrivit unei analize publicate în Arthritis & Reumatology.
Analiza a constatat că în 2017 au existat aproximativ 41,2 milioane de cazuri de gută, rata noilor cazuri diagnosticate fiind de 92 la 100.000 de persoane, cu o creștere de 5,5% față de 1990.
Guta a fost mai frecventă la bărbați și la persoanele mai în vârstă. De asemenea, cazurile au fost în general mai multe în regiunile și țările dezvoltate. 
Indicele ridicat de masă corporală și afectarea funcției renale au fost factori de risc pentru gută.
„Tendința în creștere cazurilor de gută va continua, deoarece populația îmbătrânită la nivel mondial este în creștere”, a declarat autorul principal Emma Smith, doctor al Universității din Sydney, din Australia. „Încercările de a diminua debutul bolii și povara viitoarei bolii necesită o mai bună conștientizare, în special a factorilor de risc, precum și un diagnostic și tratament precoce.”

Studiul poate fi găsit aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel