Grăsimile, ingredientul fără de care mâncarea nu are același gust savuros
11 apr, 19:11

Grăsimile potrivesc aromele sau îmbogățesc un preparat culinar, spune profesorul Dan Vodnar, care predă Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj.

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, subliniază, într-o postare, din proiectul său ”Știință cu sare și piper”, rolul important pe care-l au grăsimile, vegetale sau animale, în gătirea unei mese delicioase.

”Grăsimile pot fi utilizate pentru asezonare, spre a potrivi aromele, sau pentru a îmbogăți textura unui preparat culinar înainte de a fi servit? Grăsimea pe care o utilizăm în preparatele culinare nu face altceva decât să învăluie limba, permițând diverșilor compuși aromatici să rămână în contact cu papilele noastre gustative perioade mai lungi de timp, intensificând și prelungind astfel experimentarea aromelor. Cu alte cuvinte, grăsimea adăugată într-un preparat alimentar ne conferă gustul savuros al produsului pe care îl consumăm, și în același timp senzația de plăcere a respectivei experiențe culinare!”, notează acesta, potrivit Facebook.

Ştiri Recomandate

DYDROGESTERONUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri