Florile de salcâm, beneficii surprinzătoare asupra sănătății

florile de salcam FOTO: Unsplash @nal
Ce efecte terapeutice au florile de salcâm? Cum le putem consuma și ce produse se obțin din salcâm?

În curând, ne vom putea bucura din nou de mirosul florilor de salcâm. Pe lângă mireasma lor, aceste plante ne oferă și multe beneficii asupra sănătății.

Mierea de salcâm

Unul dintre cele mai iubite produse care rezultă din florile de salcâm este mierea de albine. Potrivit healthline, aceasta conține flavonoide, substanțe care acționează ca un puternic antioxidant, Vitamina C și magneziu.

Mierea de salcâm are proprietăți antibacteriene, ajută la grăbirea vindecării rănilor, iar bogăția în antioxidanți o face un aliat puternic în prevenirea bolilor cronice, care sunt "hrănite" de efectele stresului oxidativ.

Efect calmant

Datorită anumitor principii active din florile de salcâm și al magneziului din compoziția acestora, produsele din florile de salcâm au efect calmant și combat insomniile. Acestea ajută la creșterea calității somnului și contribuie la ameliorarea durerilor de cap.

Ameliorează ulcerul gastric

Florile de salcâm se pot administra intern, sub formă de infuzii, tincturi sau extern, pentru tratamentul leziunilor pielii, a arsurilor sau se pot folosi în băile de șezut. Ceaiul de salcâm are efect antiacid și calmează durerile, motiv pentru care este recomandat în afecțiuni ale sistemului digestiv, precum: gastrită, ulcer gastric, ulcer duodenal.

Proprietățile de neutralizare a acidității din florile de salcâm pot fi eficiente și pentru persoanele care se confruntă cu boala de reflux gastroesofagian. Această afecțiune este foarte frecventă, iar pacienții prezintă aciditate crescută la nivel gastric, dureri gastrice, regurgitații și alte manifestări. Mai multe poți citi aici: Boala de reflux gastroesofagian: cauze, simptome, tratament. FUMATUL, pe lista vinovaților

Sănătatea sistemului respirator

Ceaiul din flori de salcâm sau tinctura din flori de salcâm este recomandată de către specialiști în afecțiunile respiratorii. Principiile bioactive din plantă liniștesc accesele de tuse și ajută la vindecarea bronșitelor, sinuzitelor, pneumoniilor și altor patologii respiratorii.

Vezi și: Ceaiul de ghimbir, studiile care demonstrează efectele uimitoare ale acestuia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel