Encefalită: virusul poate fi transmis și de căpușe

Virusul encefalitei poate fi transmis și de căpușe
Virusul encefalitei poate fi transmis și de căpușe. Recent, un astfel de caz a fost descoperit în Marea Britanie.

Virusul de encefalită transmisă de căpușă (TBEV) a fost detectat pentru prima dată la căpușele din Marea Britanie. Descoperirile fac parte din cercetările în curs de desfășurare ale Sănătății Publice Anglia (PHE) și ale Institutului Național de Cercetare pentru Protecția Sănătății (NIHR) din cadrul Universității din Liverpool.

Encefalita transmisă de căpușe (TBE) este o infecție răspândită de mușcăturile de căpușă și este endemică în Europa continentală și în Scandinavia, precum și în Asia. Majoritatea persoanelor care prind TBE nu vor avea simptome; deși poate provoca simptome asemănătoare gripei și într-un număr mic de cazuri poate progresa spre o boală mai gravă care implică sistemul nervos central.

Virusul a fost detectat într-un număr mic de căpușe în Thetford Forest și o zonă aflată la granița dintre Hampshire și Dorset. Sunt în curs de desfășurare lucrări suplimentare pentru a identifica distribuția populațiilor infectate cu TBE.

La începutul acestui an, un vizitator european s-a îmbolnăvit după ce a fost mușcat de o căpușă în zona New Forest. Acesta este considerat a fi un caz extrem de probabil de encefalită transmisă de căpușe (TBE). Pacientul, care a fost raportat la PHE prin intermediul sistemului european de avertizare timpurie și răspuns (EWRS), a făcut, de atunci, o recuperare completă.

Până în prezent, nu au fost identificate alte cazuri de TBE considerate probabil să fi fost dobândite în Marea Britanie. În prezent, riscul cauzat de TBEV este considerat foarte scăzut pentru populația generală.

Dr. Nick Phin, director adjunct, Serviciul Național de Infecții, Sănătate Publică Anglia, a declarat: „Virusul de encefalită transmisă prin căpușe, care este endemic în multe țări europene, a fost găsit pentru prima dată într-un număr foarte mic de căpușe în două locații în Anglia. Acestea sunt concluzii de cercetare timpurie și indică necesitatea unor lucrări suplimentare, cu toate acestea, riscul pentru publicul larg este evaluat în prezent ca fiind foarte scăzut.”

Profesorul Matthew Baylis, care a supervizat cercetarea de la Institutul de infecție și sănătate globală al Universității, a declarat: „Descoperirea unui nou virus transmis de căpușe în Regatul Unit este importantă, deoarece întărește mesajul că publicul trebuie să fie „conștient de căpușe” când merge în mediul rural unde poate fi expus la mușcături de căpușe. Publicul ar trebui să ia măsuri de protecție de bază, cum ar fi utilizarea repelenților, purtarea de haine de culoare deschisă, îmbrăcarea pantalonilor în șosete și verificarea regulată a căpușe.“

Boala Lyme rămâne cea mai frecventă infecție transmisă de căpușe în Marea Britanie, iar riscul de a dobândi Lyme îl depășește în mod substanțial pe cel de a face TBE.

Căpușele se găsesc pe tot parcursul anului, dar sunt cele mai active între primăvară și toamnă.

Contactați medicul dacă începeți să vă simțiți rău cu simptome asemănătoare gripei în urma unei mușcături de căpușă.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel