Durere de stomac și gaze, semnele unui cancer de colon. Povestea bărbatului care se teme că va muri înainte de a i se naște fiul. Cancer în fază terminală, cu metastaze răspândite

cancer de colon - FOTO: Freepik@suttipunfpik
Durere de stomac și gaze. Au fost cele două semne care l-au trimis pe un bărbat la medic și a avut parte de un șoc. Are cancer de colon în fază terminală.

Un bărbat de 37 de ani a primit diagnosticul de cancer de colon după ce s-a confruntat cu dureri de stomac și gaze intestinale. Suferă de cancer de colon în fază terminală.

Tatăl bolnav de cancer, 37 de ani, căruia i s-a spus că este infertil după o chimioterapie istovitoare, așteaptă acum un fiu, dar se teme că boala îl va ucide înainte de a-și cunoaște copilul. Andrew Wresford, 37 de ani, și Rachel Mitton, 36 de ani, așteaptă al treilea copil. Cancerul său intestinal i-a răspândit organele și acum este în fază terminală, notează Daily Mail.

Un tată bolnav de cancer, căruia i s-a spus că chimioterapia l-a lăsat infertil, așteaptă al cincilea copil, dar se teme că nu va trăi suficient de mult pentru a vedea nașterea fiului său. 

Vezi și: Vinul fără alcool, ce este și ce beneficii are. 5 motive pentru care îl poți consuma liniștit. Ce îl face diferit față de sucul de struguri

Dureri de stomac și gaze, semnele care l-au trimis la medic

Andrew Wresford, în vârstă de 37 de ani, a fost diagnosticat cu cancer de colon în februarie anul trecut, după ce și-a programat o consultație la medicul de familie când a început să aibă dureri de stomac și să se simtă plin de gaze.

Fostul dulgher, din Bradford, a fost supus unei chimioterapii extenuante, despre care medicii l-au avertizat că îl va împiedica să mai aibă copii din cauza daunelor pe care le poate provoca spermei.

Așa că Wresford și partenera sa, Rachel Mitton, au fost șocați când au aflat în ianuarie că ea era din nou însărcinată.

În ciuda faptului că este încântat de faptul că vor avea al treilea copil împreună, Wresford - care are doi copii dintr-o relație anterioară - a declarat că este "emoționat" de faptul că s-ar putea să nu-și întâlnească fiul, după ce i s-a spus că mai are doar câteva luni de trăit.

Andrew Wresford a vizitat medicul în luna februarie a anului trecut, când a început să se simtă cu gaze și a început să aibă dureri de stomac. În urma unei colonoscopii - un test pentru a verifica interiorul intestinelor - a fost diagnosticat cu cancer de colon.

Cancerul, care poate provoca modificări ale obiceiurilor intestinale, dureri de burtă și balonare, este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer și afectează cel mai frecvent persoanele de peste 60 de ani.

Vezi și: Polimialgia reumatică, afecțiunea cu simptome care apar peste noapte. Asociată și cu arterita. Frecventă în cazul femeilor

Andrew Wresford și familia sa au crezut inițial că cancerul său poate fi tratat. Dar testele ulterioare au arătat că cancerul se răspândise la alte organe și că era în fază terminală.

Lui Andrew Wresford i s-a spus că mai are câțiva ani de trăit și a fost supus la chimioterapie în încercarea de a încetini declinul său. Familia sa spune că i s-a spus că acest tratament, care împiedică celulele canceroase să crească și să se răspândească în organism, l-a făcut infertil.

Se știe că chimioterapia încetinește sau oprește producția de spermă, ceea ce este permanent pentru unii bărbați, dar temporar pentru alții.

Cu toate acestea, cuplul a declarat că a fost uimit când soția sa a rămas însărcinată în ianuarie, cu cel de-al treilea copil pe care sperau să-l aibă înainte ca domnul Wresford să fie diagnosticat.

Apoi, la începutul acestui an, medicii au revizuit timpul de supraviețuire al lui Andrew Wresford la doar câteva luni. El a discutat cu medicii săi despre posibilitatea de a mai urma un alt ciclu de chimioterapie, dar a ales să nu meargă mai departe.

Andrew Wresford, care își petrece cea mai mare parte a timpului la pat și este îngrijit de partenera sa, se teme acum că nu va mai trăi până în septembrie.

"Sunt speriat de cum se va descurca Rachel fără mine, dar sunt încântat de faptul că vom avea un alt copil. Sunt, de asemenea, emoționat de faptul că nu voi fi în preajmă pentru a-mi cunoaște fiul”, a spus Andrew Wrestford.

Soția sa a spus că este distrusă că își pierde ”stânca și cel mai bun prieten”, dar a spus că noul lor fiu va permite ca ”o altă parte din Andrew” să trăiască mai departe.

”Viața ar trebui să fie întotdeauna sărbătorită și știu că acest băiețel va aduce tuturor dragostea și bucuria de care avem nevoie, chiar și în cele mai grele momente”, a spus soția lui Andrew.

Vezi și: Cancerul de sân: importanța biopsiei în diagnostic și tratament. Alexandru Blidaru, semnal de alarmă: La aproape 80% dintre paciente se face mastectomie

Cancerul intestinal, semne

Sângerare. Găsirea de sânge în caca poate fi alarmantă. Sângele roșu aprins - care indică faptul că este proaspăt - poate fi cauzat de hemoroizi. 

Dar picăturile de sânge în scaun pot fi cauzate și de excrescențe necanceroase cunoscute sub numele de polipi, potrivit Bowel Cancer UK. Cu toate acestea, sângele închis sau negru poate fi un semn de cancer, spune Cancer Research. 

Acest lucru se datorează faptului că tumorile intestinale, de obicei localizate mai sus în tractul digestiv, pot declanșa sângerări interne. Oricine se confruntă cu sânge în scaun ar trebui să se consulte cu medicul pentru a afla care este cauza. 

Programele de screening verifică, de asemenea, sângele ascuns în scaun și polipii, deoarece aceștia se pot transforma în cancer.

Schimbarea obiceiurilor intestinale. Schimbările în obiceiurile intestinale obișnuite pot fi, de asemenea, un potențial semn de avertizare a cancerului intestinal. 

Vezi și: Ștefania și Radu, povestea proiectului Calmly. Cum au îmbinat medicina și IT-ul pentru sănătatea mintală a românilor: O mișcare ce transformă vieți. Am trăit pe pielea noastră singurătatea

Ar putea fi la fel de simplu ca și nevoia de a merge mai des la toaletă sau senzația că nu vă goliți complet intestinele.

Pierderea în greutate. Deși este un semn neobișnuit al cancerului intestinal, pierderea inexplicabilă în greutate este un semn de luat în seamă și de menționat medicului dumneavoastră de familie.   

Acest simptom se poate datora unei tumori care vă face să vă simțiți rău sau balonat, spune Bowel Cancer UK. 

O tumoare poate bloca, de asemenea, intestinul, ceea ce poate provoca dureri în stomac care vă împiedică să mâncați, explică organizația caritabilă.

Oboseală. Cancerul intestinal vă poate face să vă simțiți obosit. Acest lucru se poate datora sângerării interne a tumorii, care se poate transforma în anemie - atunci când există o lipsă de celule roșii din sânge în organism. Este posibil să vă simțiți foarte obosit și să aveți pielea palidă ca efect secundar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel