Dr Speranța Iacob: Transplant, cum sunt alocate organele. Academia de Sănătate

Dr Speranța Iacob reprezintă România în Boardul European de Transplant
EXCLUSIV
Academia de Sănătate găzduiește, luni, 29 aprilie, de la ora 11.00, o nouă emisiune-pledoarie pentru Transplantul românesc. Invitată va fi dr. Speranța Iacob, reprezentantul României în Boardul European de Transplant, care ne va explica cum sunt alocate organele și de ce procesul nu poate fi trișat. Emisiunea va fi transmisă simultan de DC NEWS și DC MEDICAL, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube. 

Săptămâna trecută, sub sigla Academiei de Sănătate, acad.prof.univ.dr. Irinel Popescu a lansat o serie de emisiuni dedicate Transplantului românesc. Efortul său se alătură celui depus de conducerea Agenției Naționale de Transplant și de cea a Ministerului Sănătății, în încercarea de a readuce transplantul românesc măcar acolo unde ajunsese cu câțiva ani în urmă, înainte de a fi doborât cu zvonuri și scandaluri.

„Am început din ediția trecută o serie de emisiuni dedicate transplantului de organe pentru a redresa situația Programului Național de Transplant aflat într-o situație de criză, cel puțin dacă ne raportăm la numărul de donatori și dacă facem o comparație a acestui număr de donatori cu ceea ce reușise România în anii 2013-2014, și ca număr de donatori, și ca număr de operații", explică academicianul.

În Emisiunea de luni, 29 aprilie, care va fi difuzată, de la ora 11.00, simultan, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC NEWS și DC MEDICAL, invitată este dr. Speranța Iacob, medic primar gastroenterolog și șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Specialistul, care este și doctor în științe medicale, reprezintă România în Boardul European de Transplant.

Plecăm de la ideea că sunt mulți bolnavi care, pe patul de spital, așteaptă uneori cu disperare un organ și că fără aceste eforturi ale Agenției Naționale de Transplant și ale Ministerului Sănătății, cei mai mulți dintre ei nu-l vor primi la timp.

În calitate de invitat la Academia de Sănătate, dr. Speranța Iacob va vorbi despre transplantul de ficat. Vom afla cum ajung oamenii să aibă nevoie de un ficat nou, ce medicament comun și pe care l-am luat cu toții poate distruge ficatul, în ce stadii este indicat transplantul și, foarte important – pentru că s-au vehiculat tot felul de neadevăruri despre asta - cum se alege pacientul care va primi un nou organ.

Ulterior, emisiunea va putea fi urmărită și aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel