Dr. Laurențiu Bujor: Traseul pacientului la Radioterapie, în Centrul Oncologic Sanador

Dr. Laurențiu Bujor, explicații despre traseul pacientului la radioterapie
Radioterapia este una dintre principalele linii de atac în tratamentul pentru cancer. După diagnostic, însă, pacientul are de parcurs anumite etape, un traseu care este de prea multe ori anevoios, pentru că nu știe ce trebuie să facă. De aceea, l-am provocat pe dr. Laurențiu Bujor, medic primar radioterapie și, totodată, directorul medical al Centrului Oncologic Sanador, să ne explice, EXCLUSIV la DC MEDICAL, astăzi de la ora 18.00, tot ce trebuie să știe un pacient despre tratamentul cu radioterapie.

Sunt pacienți care, diagnosticați cu cancer și trimiși la radioterapie, nu știu pe unde s-o apuce. În România sunt puține centre de radioterapie performante și această formă de tratament (decontată de Casa Națională de Asigurări de Sănătate), deși în unele cazuri poate chiar înlocui chirurgia – cum explică specialistul – nu este atât de promovată.

Pentru a explica traseul pe care trebuie să-l parcurgă un pacient care trebuie să facă radioterapie, ce analize suplimentare pot cere și face medicii specializați, cum se face efectiv tratamentul și în ce fel de tumori este mai avantajosă ca alte metode terapeutice, l-am provocat pe dr. Laurențiu Bujor, medic primar radiologie și directorul medical al Centrului Oncologic Sanador să ne explice și să ne și arate pas cu pas prin ce trece un pacient odată ce deschide ușa unui centru de radioterapie.

Explicațiile sale le veți putea urmări, în exclusivitate pe pagina de Facebook și pe contul de Youtube ale DC MEDICAL, astăzi, de la ora 18.00.

Ulterior, materialul îl veți găsi și aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel