DIETA în Postul Paștelui. Carmen Brumă, reguli de AUR pentru siluetă

FOTO Carmen Brumă
Ce trebuie să mâncăm în post, pentru a nu ne trezi cu kilograme în plus. Carmen Brumă are soluția. 

"În perioada de post, există foarte multe persoane care se îngrașă. În mare, cele mai comune greșeli se referă la excesul de carbohidrați. Toată lumea întreabă despre un produs dacă este de post, dar nu întreabă ce conține. Dacă are o tonă de zahăr, grăsimi hidrogenate. Și pentru că proteinele de origine vegetală nu au un grad de sațietate atât de ridicat, o altă greșeală la care se ajunge este ciugulitul.

Cei mai mulți dintre cei care țin post ciugulesc continuu. Câte un covrigel, câte un pufulete, câte un cornuleț de post și nu estimează corect numărul de calorii și evident că se îngrașă. Neavând niște mese foarte clare, mănâncă mult peste necesarul lor caloric.

O altă regulă pe care ar trebui să o respectăm: cam patru ore repaus alimentar între o masă și cealaltă.

Apoi, mai există obiceiul de a ține post negru până la apusul Soarelui. Problema este că, după apusul Soarelui, mulți mănâncă o masă mult prea copioasă. Soluția aici, ca să nu acumulezi kilograme la sfârșitul postului, ar fi ori să iei o masă foarte ușoară și să fie destul de redusă din punct de vedere caloric, ori să ții postul negru până a doua zi dimineață.", a precizat, marți, 20 aprilie, Carmen Brumă la Antena 3. 

Citește și Oțet de usturoi și mere: combinație neașteptată, dar benefică pentru organism. Rețetă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel