Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Invitată la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, medicul dermatolog Olga Simionescu a discutat și despre rolul vaccinării împotriva HPV. Aceasta a precizat că dintre cele două tipuri de vaccinuri existente - cel profilactic și cel curativ; ultimul fiind încă în teste - doar unul, cel profilactic, se administrează. Acesta este recomandat fetițelor cu vârste între 12 și 14 ani. ”Există un program în țara noastră prin care această vaccinare este susținută de către stat. Este o prevenție pentru că fetițele, în mod normal, n-ar fi expuse la această infecție cu HPV, și ar fi foarte eficient”, punctează medicul Olga Simionescu.
Potrivit acesteia, peste tot, pe glob, se vaccinează HPV atât femeile de orice vârstă - sigur că eficiența sa scade - , cât și bărbații (în SUA). În plus, un vaccin profilactic ”ar putea să aibă un rezultat spectaculos” în eradicarea tulpinilor de HPV în cazul unor femei cu leziuni pe colul uterin.
Dr Simionescu mai amintește că există tulpini HPV cu risc scăzut (6 -11) și tulpini cu risc crescut (16, 18, 31, 33 și 45). Vaccinul, disponibil și în România, se îndreaptă împotriva a nouă tulpini de HPV. ”Vaccinul este bun. Noi nu avem niciun interese comercial. Lumea are această teorie că dacă recomandăm ceva, ce se ascunde în spatele acestei recomandări...”, afirmă specialistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...