De ce ar trebui să porți ruj roșu. Ce este efectul rujului

ruj rosu - FOTO: Freepik@mater1305
De ce ar trebui să folosești ruj roșu. Motivul te va surprinde. Află de ce rujul roșu este alegerea perfectă pentru toate nuanțele pielii tale și cum poate sublinia trăsăturile unice ale chipului tău, dar și ce este, de fapt, efectul rujului.

În vremuri de incertitudine economică, un mic gest de frumusețe poate avea un impact surprinzător asupra stării noastre de spirit și încredere. Fenomenul cunoscut sub numele de "Efectul Rujului" a fost observat de-a lungul decadelor, demonstrând că în momente dificile, oamenii se întorc adesea către mici luxuri, cum ar fi un ruj vibrant, pentru a-și ridica moralul.

Din anii '30 până în zilele noastre, vânzările de ruj au fost adesea corelate cu climatul economic, indicând că aceste produse de frumusețe pot oferi oamenilor un sentiment de confort și încredere în timpuri de nevoie.

Singurul moment când aceasta nu s-a confirmat a fost în timpul pandemiei, presupunând că măștile faciale obligatorii au înăbușit și acea mică bucurie.

Rujul, arma secretă pentru a-ți evidenția puterea interioară

Într-o lume plină de provocări și incertitudini, rujul roșu poate fi arma ta secretă pentru a-ți amplifica încrederea și a-ți evidenția puterea interioară. Dincolo de simpla nuanță vibrantă, rujul roșu este un simbol al pasiunii, acțiunii și determinării.

"Purtarea rujului poate fi un stimulent uriaș pentru starea de spirit. Ne simțim instantaneu mai bine. Culoarea este un lucru cu adevărat important pentru dispoziție. Roșul este o culoare a acțiunii, puterii și pasiunii, așa că purtarea unui ruj roșu îți poate oferi sentimentul de încredere. Rozul este despre romantism și bunătate.

Portocaliul este despre entuziasm și stimulare. Se spune că purtarea sa crește aprovizionarea creierului cu oxigen și creează un efect energizant", spune Sarah Laidlaw, Director de Machiaj și Coafură Priceline, potrivit Women's Weekly.

Vezi și: Ce trebuie să știi despre proteza de șold. Dr. Răzvan Ionuț Dragomir: Este miraculos! Pacientul merge fără sprijin

Rujul roșu, impact semnificativ

Ruj roșu - FOTO: Freepik@halayalex

Dar cum poate totuși un ruj să aibă o asemenea putere. Ei bine, cercetările arată că rujul chiar are o influență semnificativă, în special roșu. Un studiu de la Harvard a constatat că purtarea unei culori îndrăznețe de ruj a ajutat femeile să se simtă puternice și mai încrezătoare în locul de muncă, în timp ce un alt studiu de la Université de Bretagne-Sud din Franța a descoperit că chelnerițele care purtau ruj roșu pe buze primeau cu 50% mai multe bacșișuri.

Vezi și: Trauma care îți pune viața în pericol dacă suferi de osteoporoză. Dr. Răzvan Ionuț Dragomir: Este importantă. Poate schimba viața sau o pune în pericol

Dar rujul roșu se potrivește tuturor femeilor?

Totuși, un ruj îndrăzneț - în special un roșu care atrage atenția - umple și multe femei de unele temeri.

"Când suntem mai tinere, iar buzele noastre sunt încă pline și conturul feței noastre este ferm, un ruj roșu este adesea o alegere ușoară. Pe măsură ce buzele devin mai subțiri și marginile gurii încep să se lase, urmând cu fidelitate linia buzelor te poate lăsa cu o gură în jos.

Aplică culoarea câțiva milimetri înăuntrul părții exterioare a gurii pentru a o menține de la migrarea în cutele de la margine și pentru a crea iluzia de ridicare", spune Sarah, care observă că trucul pentru a purta o nuanță îndrăzneață este în aplicare.

Vezi și: De ce România nu prea are femei în politică. Oana Băluță, dezvăluire despre listele de vot: E decizia partidelor, favorizează bărbații. Nu vorbim despre scăpări, ci despre inegalitate de gen

Același truc ar trebui aplicat și la creionul de buze.

"Cred că creioanele de buze sunt unul dintre cele mai importante elemente din geanta ta de machiaj. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pigmentul și colagenul din buzele noastre scad, astfel încât buzele noastre se micșorează.

De cele mai multe ori, oamenii nu își dau seama că un creion de buze poate aduce ușor forma înapoi. Dacă ai dubii, conturează ușor puțin pe linia buzelor superioare și inferioare", spune machiorul și fondatorul Holme Beauty, Hilary Holmes.

Nuanța ta de preferată se va schimba în funcție de starea ta de spirit și de ceea ce porți. În cele din urmă, însă, cel mai bun mod de a găsi o nuanță care să îți ridice spiritul este să mergi pur și simplu la magazine și să te lași condusă de instinct. Încercarea culorii este atât distractivă, cât și gratuită.

Pentru a împrumuta din legendarul Coco Chanel, "Dacă ești tristă, adaugă ruj...".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel