Cum să scapi de durerile cauzate de endometrioză. Dr. Horațiu Roman: Putem bloca evoluția bolii

endometrioza - FOTO: Freepik@photoroyalty
EXCLUSIV
O soluție simplă poate face ca durerile cauzate de endometrioză să fie ameliorate. 

În lupta împotriva endometriozei, o afecțiune care afectează milioane de femei din întreaga lume, o soluție aparent simplă începe să capete tot mai multă atenție: blocarea menstruației prin intermediul pilulelor contraceptive. Conform unor experți din domeniul sănătății, această metodă ar putea aduce un mare beneficiu în ameliorarea simptomelor dureroase și în stabilizarea evoluției bolii.

Endometrioza este cunoscută pentru simptomele sale debilitante, care includ dureri pelvine severe, menstruații dureroase și infertilitate. Însă, potrivit ultimelor cercetări, administrarea unei pilule contraceptive în priză continuă, care blochează menstruația, ar putea fi cheia în gestionarea acestor simptome.

Vezi și: Testele care îți arată dacă inima nu funcționează corect. Dr. Loreta Păun: Permit diagnosticarea precoce

Cum să scapi de durerile cauzate de endometrioză

Endometrioza - FOTO: Freepik

Prof. dr. Horațiu Roman, medic medic chirurg ginecologic specializat în endometrioză, a explicat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, cum putem scăpa de durerile debilitante cauzate de endometrioză.

"În momentul în care simptomele endometriozei apar, putem să acționăm în modul cel mai simplu prin blocarea menstruației. Dacă menstruațiile sunt blocate cu o pilulă contraceptivă în priză continuă, care este luată tot timpul, putem ameliora în mod considerabil simptomele și putem bloca evoluția bolii. Nu înseamnă că boala va dispărea, dar se va stabiliza",  a explicat prof. dr. Horațiu Roman, medic medic chirurg ginecologic specializat în endometrioză, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Vezi și: Standardul de aur pentru depistarea cancerului pulmonar. Dr. Natalia Motaș: Asta e regula clasică!

Practic, această abordare presupune administrarea pilulei contraceptive fără întrerupere, ceea ce oprește menstruația și, implicit, împiedică creșterea țesutului endometrial în afara uterului. Deși boala nu va dispărea complet, se va stabiliza, iar simptomele vor fi semnificativ ameliorate.

Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția asupra faptului că fiecare pacientă trebuie să fie evaluată individual și să primească recomandări personalizate de la medicul său. Tratamentul cu pilule contraceptive în priză continuă poate avea efecte secundare și poate nu fi potrivit pentru toate femeile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel