Cum să previi apariția tumorilor. Greșelile zilnice care duc la apariția celulelor canceroase

cum sa previi aparitia tumorilor - FOTO: Freepik@kjpargeter
Cum să previi apariția tumorilor. Ce poți face face pentru a reduce riscul formării tumorilor canceroase în organism. Sunt trei aspecte majore care țin efectiv de atitudinea fiecăruia dintre noi.

Cum să previi apariția tumorilor. Chirurgul experimentat, Dr. Lester Barr, cunoscut pentru îndepărtarea chirurgicală a tumorilor canceroase, împărtășește trei sfaturi cruciale pentru prevenirea riscului de cancer la sân.

Fondatorul organizației Prevent Breast Cancer, dr. Barr, pune accentul pe importanța menținerii unei greutăți sănătoase, adoptarea unui stil de viață echilibrat și conștientizarea istoricului medical familial. Descoperă pașii simpli pe care îi poți urma pentru a-ți proteja sănătatea și a reduce riscul de cancer la sân.

Menținerea unei greutăți sănătoase

Dr. Lester Barr recomandă în primul rând femeilor să-și mențină o greutate sănătoasă pentru a reduce riscul de cancer la sân. El explică că supraponderalitatea poate crește riscul de dezvoltare a cancerului la sân.

Câștigul în greutate în perioada adultă poate crește riscul de cancer la sân cu 20%. Pierderea în greutate poate contribui la reducerea acestui risc suplimentar. Dr. Barr subliniază că pierderea a câtorva kilograme poate ajuta la protejarea sânilor, potrivit Express.

Vezi și: 10 metode pentru a scăpa de stres. Ce spun studiile despre factorii perturbatori din jurul tău

Adoptarea unui stil de viață sănătos

Pentru a minimiza riscul de cancer la sân, Dr. Barr recomandă să faci o revizuire a stilului de viață nesănătos. El explică că există dovezi solide care leagă creșterea în greutate, lipsa exercițiului și consumul ridicat de alcool de riscul crescut de cancer la sân.

Înțelegerea acestor factori de risc permite o prognoză personalizată a riscului și, ulterior, măsuri de prevenire. Acest lucru poate include creșterea nivelului de activitate fizică și reducerea consumului de alcool.

Cunoașterea istoricului medical al familiei

Dr. Barr sugerează să fii conștient de istoricul medical al familiei tale, în special în ceea ce privește cancerul la sân. Dacă există o istorie familială puternică de cancer la sân, el recomandă să discuți cu medicul de familie despre testarea genetică.

Testarea genetică implică o simplă analiză de sânge care identifică mutații în 12 gene cheie. Femeile care prezintă mutații în aceste gene pot începe mamografii la o vârstă mai fragedă decât programul de screening al NHS, care este în prezent la vârsta de 50 de ani. În unele cazuri, se pot oferi și medicamente preventive.

Astfel, pentru a minimiza riscul de cancer la sân, Dr. Barr sugerează să verifici periodic greutatea, să adopți un stil de viață sănătos și să cunoști istoricul medical al familiei tale.

Vezi și: Cum să îți protejezi părul de vântul puternic. 7 sfaturi de îngrijire împotriva deteriorării

Cancerul de sân, ce este

Cancerul la sân apare atunci când celulele canceroase se formează în țesutul de la nivelul sânilor. Este una dintre cele mai comune tipuri de diagnostic de cancer pentru femeile din Statele Unite, ocupând locul doi după cancerul de piele. Această boală poate afecta și bărbații.

Detectarea precoce a contribuit la diagnosticarea cancerului la sân și la îmbunătățirea ratei de supraviețuire.

Simptomele pot include:

- o umflătură în sân

- eliminare de sânge din mameloane

- modificări în dimensiunea, forma sau aspectul sânului

- modificări în culoarea sau textura pielii de pe sân, potrivit Healthline.

Menținerea unor examene regulate ale sânilor și a mamografiilor poate ajuta la observarea oricăror schimbări pe măsură ce apar. Dacă observați oricare dintre aceste simptome, informați-vă medicul cât mai curând posibil.

Vezi și: Greșelile pe care le faci înainte să te pui la somn. De ce nu poți să dormi pe parcursul nopții

Cum are loc răspândirea cancerului?

Există mai multe modalități prin care cancerul se poate răspândi în organism.

Invazia directă apare atunci când tumora s-a extins la un organ în apropiere în corp. Celulele canceroase se fixează și încep să crească în această nouă zonă. Răspândirea limfatică apare atunci când cancerul călătorește prin sistemul limfatic.

Cancerul la sân implică adesea ganglionii limfatici în apropiere, astfel încât cancerul poate intra în sistemul circulator limfatic și se poate stabili în diferite părți ale corpului.

Răspândirea hematogenă se mișcă în mod similar cu răspândirea limfatică, dar prin vasele de sânge. Celulele canceroase călătoresc prin corp și se stabilesc în zone și organe îndepărtate.

Unde se răspândește în mod tipic cancerul la sân

Atunci când cancerul începe în țesutul de la nivelul sânilor, acesta se poate răspândi adesea la ganglionii limfatici înainte de a afecta alte părți ale corpului. Cancerul la sân se răspândește cel mai frecvent către:

- oase

- creier

- ficat

- plămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel