Coronavirus, cifre în scădere în Spania: aproape 20.000 de cadre medicale infectate

Coronavirus
Cifrele privind infecțiile cu coronavirus au încept să scadă în Spania, arată oficialii pentru situații de urgență medicală. Aproape 20.000 de persoane din sistemul medical au fost infectate.

Numărul de noi infecții cu coronavirus este în scădere în practic, în toate regiunile din Spania, a declarat azi Maria Jose Sierra, un oficial pentru situații de urgență medicală.

„Este important să treacă câteva zile pentru a confirma această tendință, dar datele ne permit să observăm că rata de creștere a pandemiei coronavirusului este în scădere în, practic, toate comunitățile (spaniole)”, a spus Sierra, art amp.cnn.com.

Focarul de coronavirus din Spania continuă să încetinească, cifrele Ministerului Sănătății indicând că 637 de persoane au murit din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore, ceea ce a însumat 13.055 de morți. Aceasta reprezintă o creștere cu 5,1% a cifrelor de duminică, cea mai mică creștere zilnică, în procente, de la începutul lunii martie.

Aproximativ 19.400 de lucrători din domeniul sănătății spanioli, inclusiv medici și asistente, au fost infectați cu noul coronavirus, a adăugat Sierra.

Asta înseamnă că lucrătorii din domeniul sănătății reprezintă aproape 15% din numărul total de infecții din Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel