La vârsta a doua, prevenția...
ÎNTREBARE: Ce este avizul epidemiologic de ieșire din carantina impusă pentru noul coronavirus, acordat la ieșirea din carantină instituționalizată în spații special amenajate, și cine îl eliberează?
RĂSPUNS: Avizul epidemiologic de ieșire din carantină este un document justificativ privind starea de sănătate a persoanei suspectate a fi purtătoarea unei boli contagioase - în cazul de față coronavirus - , asupra căreia a fost dispusă de autorități măsura carantinei instituționalizate în spații special amenajate. Avizul epidemiologic de ieșire din carantină este eliberat de Direcția de Sănătate Publică la ieșirea din perioada de carantină instituționalizată în spații special amenajate, arată Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), într-un ghid dat publicității.
Articolul 1 Ordin carantină
(4) Categoriile de persoane nominalizate la alin. (3) se vor izola la domiciliu timp de 14 zile, timp în care își monitorizează starea de sănătate. În situația în care prezintă simptome de boală vor anunța medicul de familie sau sistemul «112». Dacă la sfârșitul celor 14 zile de izolare la domiciliu nu prezintă simptome de boală, aceștia pot ieși din izolare fără a avea nevoie de documente justificative (aviz epidemiologic). Persoanele menționate la alin. (3) lit. b) pot ieși din izolarea la domiciliu dacă suspiciunea de infecție cu COVID-19 la persoana simptomatică, cu care a avut contact direct, este infirmată
Articolul 5 Ordin carantină
(2) Direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București au obligația ca, la ieșirea din carantină, să elibereze persoanelor ce s-au aflat în această situație un aviz epidemiologic de ieșire din carantină, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul ordin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Hidratarea este un obicei esențial...