Coronavirus: Al 11-lea vaccin intră în faza a treia a testelor clinice
25 sep, 08:57
Sunt 11 vaccinuri în acest moment în lume aflate în faza a treia de testare, ultima de care e nevoie pentru a stabili eficiența și siguranța acestora. 
Vaccin   FOTO: pixabay

Proiectele occidentale cel mai avansate sunt cele dezvoltate de AstraZeneca, partener al Universității Oxford, de Pfizer și de Moderna. Proiecte chineze și rusești au atins, de asemenea, ultima fază a testelor.

Alături de ele, compania americană de biotehnologie Novavax a anunțat că a început în Regatul Unit un test clinic de ultimă fază al vaccinului său experimental împotriva COVID-19.

Testul vizează să includă 10.000 de participanți între 18 și 84 de ani.

„Din cauza actualului nivelul ridicat de transmisie a SARS-CoV-2 și dat fiind că va continua probabil să fie ridicat în Regatul Unit, suntem optimiști că testul clinic va beneficia de o recrutare rapidă și în scurt timp va produce rezultate despre eficiența” vaccinului de la Novavax, a declarat, într-un comunicat, directorul de cercetare și dezvoltare al companiei, Gregory Glenn.

Acesta este al 11-lea vaccin experimental din lume care intră în ultima fază a testelor clinice, pe zeci de mii de participanți, dintre care în general jumătate primesc un placebo și restul vaccinul.


Ştiri Recomandate

CARBOPLATINUM - prospect
BETAMETHASONUM - prospect
ACIDUM ALENDRONICUM – prospect
LEUPRORELINUM - prospect
Munca fizică grea crește semnificativ riscul de demență
Spitalul unde COVID suspendă concediile de odihnă
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri