Conf.dr. Horațiu Moldovan, chirurgia cardiovasculară la zi, la Academia de Sănătate

Medic primar în chirurgie cardiovasculară, doctor în științe medicale și conferențiar universitar la Universitatea de Medicină Titu Maiorescu, dr. Horațiu Moldovan este invitatul emisiunii Academia de Sănătate de marți, 27 noiembrie, de la ora 11.00, în direct la DC MEDICAL.

Conferențiarul universitar dr. Horațiu Moldovan este unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi cardiovasculari din România. Doctor în științe medicale și cadru universitar la Universitatea de Medicină Titu Maiorescu, el va fi invitatul ediției de marți a emisiunii Academia de Sănătate, transmisă în direct de DC MEDICAL, atât pe canalul de Youtube cât și pe pagina de Facebook.

Ulterior, înregistrarea emisiunii va putea fi urmărită și aici.

Reputatul chirurg va discuta, alături de prof.dr. Irinel Popescu, moderatorul Academiei de Sănătate, despre tehnici de intervenție în chirurgia inimii, ce se poate și ce nu se poate face în România.

Chirugul este, de asemenea, membru corespondent al Academiei de Științe Medicale din România și membru al Consiliului Municipal al Colegiului Medicilor din București, în perioada 2015 – 2019.

Mii de intervenții și o largă expertiză

Are în palmares stagii de specializate în Franța, la Toulouse, apoi în Londra, Marea Britanie, în Bruxelles – Belgia, Berlin (Germania), New York – SUA și chiar Liubliana, Slovenia.

A făcut parte din grupul celor care au introdus chirurgia coronariană în Clinica de Cardiologie de la Spitalul Fundeni din București și din țară, după multele stagii de specializare în clinici cu experiență din Europa de Vest și SUA.

Experiența sa chirurgicală depășește 4.000 de intervenții pe cord deschis și 1.500 de intervenții vasculare efectuate ca prim-operator.

Printre domeniile sale de excelență se numără chirurgia coronariană (în special cu grefoane arteriale), chirurgia valvulară reconstructivă și substitutivă, chirurgia aortei toracice (chirurgie vasculară majoră), chirurgia complicațiilor mecanice ale infarctului acut de miocard etc.

Nu în ultimul rând, reputatul chirurg are o vastă activitate de cercetare, publicând numeroase materiale în reviste de specialitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel