Condimentul care îți poate provoca halucinații. Este nelipsit în perioada sărbătorilor de iarnă

nucsoara - FOTO: Pexels@cottonbro studio
Condimentul care îți poate provoca halucinații este nelipsit din preparatele specifice sărbătorilor de iarnă. Are efect toxic și poate fi fatal.

Condimentul care îți poate provoca halucinații este nelipsit din preparatele specifice sărbătorilor de iarnă. Este folosit în cozonaci, vinul fiert, dar și alte preparate culinare. 

Nucșoara, pentru că despre aceasta este vorba, poate avea efecte halucinogene. 

"În cantități mari, nucșoara poate avea efect halucinogen? Sărbătorile de iarnă sunt pline de arome și experiențe desprinse din basme. Printre cele mai întâlnite ingrediente utilizate în prepararea delicateselor din această perioadă se numără și nucșoara.

În cantități ridicate acest ingredient poate provoca efecte halucinogene cauzate de un compus din compoziția sa numit miristicină", arată Dan Vodnar, pe pagina de Facebook Știință cu sare și piper.

Vezi și: Cum trebuie să dormi dacă ai acid la stomac. De ce senzația de arsură este accentuată pe timpul nopții

Nucșoara, condimentul folosit în preparatele dulci, dar și sărate

Nucșoara provine din semințele arborelui Myristica fragrans. Indonezia produce cea mai mare parte din nucșoara din întreaga lume. Acest condiment îmbogățește multe preparate, atât cele sărate, cât și cele dulci, în bucătăriile din întreaga lume.

Se vinde fie măcinată, fie sub formă de semințe întregi. Uleiul de nucșoară și uleiul esențial de nucșoară sunt de asemenea larg disponibile.

Pe lângă faptul că este delicioasă, nucșoara oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, nu ar trebui să consumați niciodată mai mult decât se folosește în mod obișnuit în preparatele alimentare. În cantități mari, nucșoara poate provoca halucinații. Este extrem de toxică și poate fi chiar fatală, notează și WebMD.

Nucșoara - FOTO: Pexels@Pranjall Kumar

Nucșoara, beneficii pentru sănătate

Nucșoara este o sursă bogată de antioxidanți, care ajută la protejarea împotriva semnelor de îmbătrânire și a afecțiunilor grave precum cancerul, bolile de inimă și bolile de ficat.

De asemenea, nucșoara poate oferi și alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi:

Sănătatea dentară. Uleiul de nucșoară este folosit în mai multe produse de igienă dentară. Condimentul are proprietăți antibacteriene care s-au dovedit eficiente în special împotriva patogenilor orali care cauzează boli și respirație urât mirositoare.

Stare de spirit îmbunătățită. Un studiu a descoperit că nucșoara acționează ca un potențial antidepresiv la șobolani masculi, iar condimentul a fost folosit pentru proprietățile sale revigorante în medicina populară.

Vezi și: Sfârșit tragic. O femeie a murit în 8 zile de la aflarea veștii că are cancer. Pierderea în greutate și apetitul scăzut, principalele simptome

Somn mai bun. O cantitate mică de nucșoară ajută la somn, atât în ​​durată, cât și în calitate. Cu toate acestea, sunt necesare studii umane de calitate superioară pentru a valida acest efect.

Nutriție. Nucșoara este bogată în fibre, care contribuie la menținerea sănătății sistemului digestiv și previn creșterea bruscă a nivelului de zahăr din sânge. Nucșoara este sigură în cantități mici.

Cu toate acestea, doar 2 lingurițe sau 5 grame pot provoca unele simptome de toxicitate. În cantități mai mari, simptomele devin mai grave, iar complicații grave sau decesul pot surveni.

Cazurile de intoxicație cu nucșoară implică în general fie persoane care încearcă să utilizeze condimentul ca halucinogen recreațional, fie copii mici care îl consumă fără să știe.

Vezi și: Ce este spuma de deasupra supei de pui. Ce se întâmplă dacă nu o strecori. De ce să adaugi un albuș de ou când începe supa să fiarbă

Cum să folosiți nucșoara

Nucșoara întreagă poate fi măcinată proaspătă și adăugată în preparate cu ajutorul unui răzătoare sau unui microplane, dar condimentul este disponibil și deja măcinat.

Nucșoara este un ingredient comun în multe bucătării, inclusiv cea europeană și indiană. Există multe moduri de a adăuga nucșoară în dieta dvs., inclusiv:

- Adăugați-o în cafea, ciocolată caldă, ceai sau lapte cald.

- Folosiți-o pentru a condimenta legume precum conopida și cartof dulce.

- Presărați-o peste ovăz sau alte cereale de mic dejun.

- Presărați-o peste fructe pentru un plus de gust.

- Coaceți cu ea. Nucșoara este un ingredient cheie în multe produse de patiserie. Adăugați-o în băuturi sezoniere precum lichior de ouă, cidru încălzit și vin fiert.

- Folosiți-o în preparatele de toamnă, cum ar fi cele care includ dovleac sau alte tipuri de dovleac de iarnă.

- Încercați să gătiți preparate din Asia de Sud și de Sud-Est.C ondimentul provine din Indonezia și este un element important în alimentația din această parte a lumii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel