Coaja crocantă la produsele de patiserie. Explicația științifică din spatele savuroaselor preparate

Dulciuri crocante FOTO: pixabay
Ungerea cu lapte a produselor de patiserie este micul secret pentru a avea coaja crocantă și a fi savuroase.

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, spune, într-o postare pe rețelele sociale care este secretul obținerii acelei coji crocante de la cozonac și de la produsele de patiserie.

”Ungerea produselor de patiserie cu lapte, înainte de coacere, sporește formarea unei cruste delicioase (crocante, apetisante)? Laptele este un aliment care conține în mod natural glucide, în acest caz lactoză, care reacționează cu proteinele și dau o reacție de brunificare (reacția Maillard) și în același timp eliberează compuși de aromă. La o temperatură ridicată, precum cea din cuptor, lactoza și proteinele interacționează și produc o aromă de caramel”, explică Dan Vodnar pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel