Cele 11 semne de avertizare ale cancerului pe care le poți vedea în ochi. Schimbările la care să fii atent

cancer - FOTO: Freepik
Cele 11 semne de avertizare ale cancerului pe care le poți vedea în ochi sunt esențiale. Diagnosticarea timpurie oferă șanse de supraviețuire.

Când vorbim despre cancer, privim adesea spre organe precum plămânii sau sânii, dar să nu uităm că ochii noștri pot ascunde povestiri cruciale despre sănătatea noastră. Semnalele și simptomele cancerului ocular pot fi mai evidente decât am crede. De la umflături misterioase până la pete întunecate pe iris, ochii noștri ne pot vorbi despre sănătatea lor în moduri uimitoare.

Cancerul ocular, simptome

Semnele de avertizare ale cancerului ocular pot fi importante pentru depistarea precoce a acestei afecțiuni. Deși cancerul ocular este rar, este esențial să cunoașteți simptomele și semnele timpurii la care trebuie să fiți atenți. Iată unsprezece semne de avertizare ale cancerului ocular care pot fi observate:

- Umflarea unui ochi

- Pierderea completă sau parțială a vederii sau o pată întunecată în ochi care pare să crească

- Durere în sau în jurul ochiului, deși acest simptom este rar în cazul cancerului ocular

- O umflătură palidă pe suprafața ochiului

- Vedere încețoșată

- Schimbări în aspectul ochiului

Vezi și: Cu ce poți înlocui ouăle. Lichidul la care nu te-ai fi gândit vreodată. O alegere excelentă dacă ai alergie la ouă

- Umflături pe pleoape sau în jurul ochiului

- Vederea de pete, fulgere de lumină neregulate sau linii ondulate ciudate în fața ochilor

- Modificări în vederea periferică - capacitatea de a vedea în față, dar nu și în lateral

- Pete întunecate pe partea colorată a ochiului - irisul - care devin tot mai mari

- Irigarea ochilor, "ochi roșii" sau conjunctivită cronică (cunoscută și sub numele de ochi roz), potrivit Mirror.

Este important de menționat că, deși aceste simptome pot indica o altă afecțiune non-canceroasă, este întotdeauna mai bine să investigați, iar depistarea precoce a cancerului ocular facilitează tratamentul.

Dacă experimentați una sau mai multe dintre aceste simptome, este recomandat să consultați un medic.

Vezi și: Alimentul care te face să sughiți. De ce apare, de fapt, sughițul după ce mănânci

Afecțiunile oculare, prevenție

În plus, este important să luați măsuri de precauție pentru a proteja ochii împotriva radiațiilor UV artificiale și naturale. Purtați ochelari de soare care blochează 99-100% din lumina UVA și UVB, indiferent de sezon, și purtați o pălărie cu bor mare pentru a vă proteja fața și ochii.

În situații precum schiul, snowboarding-ul sau hiking-ul, purtați ochelari de protecție, deoarece intensitatea radiațiilor UV crește la altitudine. Fiind atenți la protecția ochilor în apropierea apei, zăpezii și nisipului este, de asemenea, esențial, deoarece 80% sau mai mult din razele soarelui se reflectă de pe aceste suprafețe.

Vezi și: Nisip și pietre la fiere: pot fi eliminate naturist? E bine să scoți colecistul preventiv? Dr. Dragoș Romanescu: În realitate nu se întâmplă asta! De la pancreatită acută, până la Oddită

Cancerul ocular, ce este

Cancer ocular - FOTO: Freepik@kuprevich

Cancerul ocular include mai multe tipuri rare de cancer care încep în ochi, inclusiv în globul ocular și structurile care îl înconjoară. Cancerul ocular începe atunci când celulele se multiplică în mod necontrolat și formează o tumoare.

Tumorile pot fi benigne (noncanceroase) sau maligne (canceroase). Spre deosebire de tumorile benigne, cele maligne pot crește și cancerul se poate răspândi în întregul corp. Cancerele oculare se împart în funcție de locul în care începe cancerul, localizarea sa în ochi și tipurile de celule implicate.

La fel ca în cazul cancerelor în general, cancerul ocular apare atunci când celulele încep să se dividă și să se înmulțească în mod necontrolat, formând în cele din urmă o masă numită tumoare.

Fragmente ale tumorii se pot desprinde și se pot răspândi în ganglionii limfatici și în fluxul sanguin. Celulele canceroase pot călători către alte părți ale corpului tău prin intermediul sistemului sanguin și limfatic, provocând formarea de noi tumori în alte organe, potrivit Cleveland Clinic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel