Ceaiul de slăbit, BOALĂ curată. Senna, Fenproporex și Pseudoefedrina, ingredientele ascunse pe etichetă: Dezvoltă CANCER și INFARCT

Ceaiul de slabit - Foto: Pexels / Freepick
Medicii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește ceaiul de slăbit și suplimentele alimentare. Bolile grave pe care le dezvolți dacă nu ești atent la etichete.

A venit căldura și au început deja căutările pentru dieta perfectă, care să te slăbească rapid, și fără înfometare dacă se poate. În goana după silueta perfectă, marea majoritate a oamenilor, în special femeile, apelează la ceaiurile pentru slăbit. 

Problema este că nu toate ceaiurule de slăbit de pe rafturi sunt și bune, deși reclamele de la televizor oferă iluzia unui slăbit sănătos, ieftin și rapid.

Deci fii foarte atent, pentru că abuzul de suplimente şi dieta drastică sunt calea sigură spre spital, nu spre concediu.

Eugenia Șerban, după lupta cu două cancere: Mă duceam la chimio fardată, mulată toată. Acolo erau 10 persoane pe care se vedea sfârșitul. Eram cea mai TÂNĂRĂ

Bolile pe care le poți face dacă bei "ceai de slăbit"

 

Sub formă de pulbere, capsule, ceai sau chiar plasturi, suplimentele care garantează pierderea în greutate, asigură automat și probleme de sănătate.

"Cererea mare vine la începutul sezonului cald. Mai ales înaintea vacanţelor de vară. Și, de asemenea, după sărbătorile pascale sau cele de iarnă când se vede clar un surplus. Multe doamne şi domnişoare au încercat măcar o dată în viaţă să slăbească...la un ceai", a declarat Beatrice Speţeanu, farmacistă, pentru Observator News.

"Cu prafuri, cu prostioare din astea, dar nu au avut rezultat...Nu cred că e o soluţie, există atâtea metode să slăbim", spune o femeie.

Specialiștii în sănătate avertizează populația că nimeni nu slăbeşte doar cu pastile sau bând ceai pentru că, în realitate, aceste suplimente.

"Sunt laxative şi diuretice deci, de acolo se va vedea oarecum imediat o scădere pe cântar...Sunt cu efect iritant la nivelul stomacului...Dacă nu se suplimentează cu aport de apă, e iar o problemă pentru că intervine deshidratarea, pierderea sărurilor minerale", a mai spus Beatrice Speţeanu. 

"Ele nu fac altceva decât să elimine forţat reziduuri care deja s-au format după absorbție. Deci, grăsimea a rămas în organism.  Acesta este motivul pentru care această forțare nu duce decât la sindroame de colon iritabil, dezechilibre la nivelul colonului, a microbiotei și, bineînțeles, la scădere imunitară", avertizează și medicul nutriționist Lygia Alexandrescu.

Citiți eticheta! Detaliul ascuns care te îmbolnăvește. Dacă scrie asta pe etichetă, nu cumpăra

 

Mihaela Bilic recomandă ciorba, dimineață, la prânz și seara: Nu veți greși făcând asta. Rezultatul e garantat

Vândute fără rețetă, o bună parte dintre ceaiurile și suplimente alimentare, ascund detalii grave pentru sănătate. De aceea, spun specialiștii, citirea etichetei este absolut obligatorie.

"Și în capsule și în plicuri găsim senna, care forțează foarte mult eliminarea resturilor din colon... și, în timp, poate duce la apariţia cancerului de colon.

Lista ingredientelor periculoase este, însă, mult mai lungă: pseudoefedrină, atacă sistemul nervos şi duce la creşterea tensiunii arteriale; pinefrină, provoacă dureri de cap stări de vomă, de ameţeală sau de leşin sau fenproporex, una dintre cele mai periculoase substanţe pe care organismul uman o transformă în amfetamina și poate provoca bătăi neregulate ale inimii și chiar atacuri de cord", spune Lygia Alexandrescu.

Rețeta minune pentru slăbit nu există, iar în cabinetele medicilor diabetologi apar mereu femei care, în goana după "topirea rapidă a kilogramelor", își dau peste cap întreg organismul. Sigurul truc pentru slăbit rămâne alimentația corectă și sportul, chiar dacă procesul de slăbire este unul de durată. 

De aceea, medicii nu recomandă sub nicio formă dietele, ci schimbarea obiceiurilor alimentare, pentru că slăbirea rapidă înseamnă pierderea masei musculare, nu a grăsimii. 

"Vin în fiecare zi. Sunt multe probleme care pot să apară. De la litiază biliară, pot să apară pancreatite care nu mai sunt o glumă. Poţi să faci tahicardie, poţi să faci hipotensiune, hipertensiune. Sunt probleme psihice care pot să apară", declară diabetologul Cristian Serafinceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel