Ceaiul de semințe de fenicul: taie pofta de mâncare și e leac pentru indigestie, crampe și gaze la stomac.

Semințe de fenicul. Foto: Pixabay
Încercați acest ceai calmant din semințe de fenicul care vă va ajuta cu problemele digestive, vă va tăia pofta de mâncare și vă va reduce drastic riscul de apariție a unor boli care vă scurtează viața. 

Pe lângă numeroasele sale utilizări culinare, feniculul și semințele sale oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate având efecte antioxidante, antiinflamatorii și antibacteriene. Atât semințele cât și leguma în sine conțin: fibre, vitaina C, calciu, fier, magneziu, potasiu și mangan. 

Ceaiul făcut din semințe de fenicul zdrobite este bun pentru indigestie și crampe. În Roma antică, un extract din rădăcină de fenicul era chiar prescris ca tratament pentru cataractă.

Semințele de fenicul (Foeniculum vulgare) sunt deosebit de bogate în ulei esențial (conține 87 de compuși volatili, printre care antioxidanți polifenolici, acid rosmarinic, acid clorogenic, quercetină și apigenină) care ajută la ameliorarea flatulenței, dar mai important, scad riscul de boli de inimă, obezitate, cancer, boli neurologice și diabet de tip 2 (link direct studiu). 

Mai mult, peste 28 de compuși au fost identificați în semințele de fenicul, inclusiv anetol, fenchonă, metil chavicol și limonen. Dintre ele, anetolul, spre exemplu, are proprietăți anticancerigene, antimicrobiene, antivirale și antiinflamatoare (link direct studiu) și e indicat în multe boli cronice (link direct studiu)

Ba mai mult, semințele de fenicul taie pofta de mâncare după cum arată un studiu (link direct studiu)

Cum se prepară ceaiul

Zdrobiți ușor o linguriță și jumătate de semințe de fenicul (cu spatele unei linguri), apoi puneți-le într-o strecurătoare de ceai cu plasă într-o ceașcă. Se toarnă peste ele o cană de apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 5-7 minute înainte de a bea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel