Ceaiul de matcha, noul trend în diete. Băutura verde detoxifiază organismul și previne apariția cancerului

ceaiul de matcha - FOTO: Freepik
Ceaiul de matcha a devenit din ce în ce mai popular și în rândul românilor, iar acesta are o serie de beneficii asupra organismului. 

Ceaiul de matcha, de origine chinezească, are o serie de beneficii asupra organismului. Pudra Matcha se obţine prin procesul de măcinare a frunzelor de ceai verde. Aceste frunze de ceai, înainte de a fi culese au fost umbrite o perioadă de timp.

Pudra de ceai matcha se amestecă cu apă fierbinte cu ajutorul unei măturici din bambus până apare o spumă fină la suprafaţa infuziei. Astfel se face un ceai cu o aromă gustoasă, deosebită. Este ideal pentru a fi servit dimineaţa, în loc de cafea, dar şi în pauză de la prânz de la birou.

Vezi și: De ce a murit, de fapt, fetița de 5 ani, suspectă de hepatită misterioasă. Nu avea nici boala Wilson

Beneficii

Ceaiul Matcha, deşi are proprietăţi foarte asemănătoare cu ceaiul verde, nu are atât de multă cafeină. Matcha are cu 350% ori mai mulţi nutrienţi şi antioxidanţi decât ceaiul verde. Consumul unui ceai de Matcha ajută la arderea mai multor e calorii în timpul alergării sau a altor exerciţii fizice, conform unei anchete apărute în Jurnalul Internaţional de Nutriţie şi Medicină Sportivă. Astfel, ceaiul de matcha ajută la:

- Protejarea ficatului

- Ajută la arderea grăsimilor

- Luptă cu virozele şi bacteriile

- Întăreşte sistemul imunitar

- Oferă energie

- Detoxifiază organismul

Previne apariția cancerului

Ceaiul de Matcha poate preveni apariția cancerului. O serie de studii au explorat aceste beneficii și au demonstrat că consumul de ceai verde matcha scade probabilitatea de a dezvolta cancer. Cancerul se formează atunci când unele celulele ale corpului nu îşi mai menţin ciclul normal de diviziune, creştere şi moarte. Încep să se dividă şi să crească necontrolat, fapt care duce la apariţia tumorilor şi a metastazelor.

Există tot mai multe dovezi care sugerează proprietăţile chimiopreventive ale pulberilor de ceai verde sau ale extractelor catechinice din ceai. Cea mai mare parte a acestor proprietăţi chimiopreventive par a fi datorate EGCg. Acesta provoacă oprirea creşterii mai multor tipuri de celule tumorale.

Vezi și: Organe umane, scoase la imprimantă. Iovu: După ce printăm, o livrăm spitalului, iar chirurgul va implanta în organism respectivele implanturi

Diferența între ceaiul de matcha și ceaiul verde

Ceaiul verde obişnuit este făcut prin fierberea frunzelor întregi sau zdrobite în apă fierbinte, dar apa aburită poate extrage doar o cantitate limitată de antioxidanţi şi alţi compuşi benefici. În cazul ceaiului Matcha se consuma întreaga frunza pudră, ceea ce face ca băutura să fie mai puternică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel