Schimbările extreme de temperatură...
Testul identifică prezența celulelor anormale în colul uterin, care pot indica existența cancerului sau a leziunilor precanceroase.Depistarea Infecțiilor: De asemenea, poate detecta anumite infecții virale, bacteriene sau fungice.
Dr. Ciprian Cristescu, medic primar Obstetrică Ginecologie, la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat, în exclusivitate la Interviurile DC MEDICAL și DC News ce trebuie să știm, de fapt, despre testul Babeș Papanicolau și când sunt necesare investigații suplimentare.
"Nu este dureroasă. Se prelevează foarte ușor. Se pune un specul în vagin, care să evidențieze colul uterin și cu o periuță, se rotește de 3-4 ori în ambele sensuri și asta e tot.
Este foarte simplu. Te orientează dacă este ceva deosebit și atunci se avansează. Se face colposcopie, este un aparat special cu care se vizualizează la nivel mult mărit dacă există vreo leziune pe col și la această analiză se folosesc două substanțe:
- o substanță cu acid acetic care pune în valoare vascularizația la nivelul colului uterin. O tumoră este mult mai vascularizată decât un țesut normal
- a doua substanță este Lugolul care confirmă nivelul leziunii. Dacă totul e OK, durează 30-40 de secunde. E nedureros", a explicat dr. Ciprian Cristescu, medic primar Obstetrică Ginecologie, la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate la Interviurile DC MEDICAL și DC News.
Femeile ar trebui să înceapă testarea în jurul vârstei de 21 de ani și să repete testul la fiecare trei ani, dacă rezultatele sunt normale. După vârsta de 30 de ani, testul poate fi combinat cu un test HPV (pentru papilomavirus uman) și realizat la fiecare cinci ani. În plus, este recomandat să evitați contactul sexual, utilizarea tampoanelor, a spumelor vaginale și a medicamentelor vaginale cu 48 de ore înainte de test pentru a nu afecta rezultatele.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Schimbările extreme de temperatură...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
A început sezonul accidentelor pe...
Multitasking-ul poate părea eficient,...