Ce este APA MICELARĂ și cum se folosește ea. Efecte adverse

Apa micelară este un produs de întreținere a pielii. Foto: Pexels
Apa micelară trebuie aleasă cu grijă ca să nu vă afecteze pielea și folosit conform indicațiilor. Iată ce trebuie să știți despre ea: 

Apa micelară este un produs destul de nou pe piața de frumusețe, iar acest mijloc de îndepărtare a machiajului a devenit un element de bază pe rafturile supermarketurilor și în arsenalele noastre de frumusețe. Dar este doar un mai nou demachiant sau există alte avantaje în utilizarea apei micelare? Iată ce face ea de fapt: 

Ce este apa micelară

Apa micelară este alcătuită din apă purificată, hidratanți și surfactanți. Surfactanții sunt cei care dau puterea de curățare, deoarece aceste molecule atrag murdăria, machiajul, uleiul și murdăria.

Există o mulțime de ape micelare pe piață, unele produse vizând și diferite tipuri de piele. Este o idee bună să experimentați pentru a găsi cel mai bun produs pentru tipul de piele, deoarece anumite ape micelare pot conține ingrediente iritante pentru pielea dumneavoastră.

Cum se folosește apa micelară

Apa micelară poate fi o modalitate eficientă de a îndepărta machiajul, murdăria și uleiulul produs de piele. Cu toate acestea, este posibil să nu fie întotdeauna cea mai bună alegere pentru a vă curăța bine pielea. Acest lucru se datorează faptului că unele ape micelare pot lăsa reziduuri la suprafață, care ar putea bloca porii. S-ar putea să doriți să vă urmați rutina de apă micelară cu o spălare a feței pentru a vă curăța în profunzime pielea. Alții preferă să folosească apa micelară ca tonic după curățarea prin spălare a feței. Depinde într-adevăr de tipul de piele, de produsul pe care îl alegeți și de preferințele dvs.

Beneficiile apei micelare

Ar putea exista și alte beneficii, în funcție de tipul de ingrediente pe care le conține produsul ales, printre care:

- Hidratare, tonifiere și curățare,

- Sensibilitate redusă,

- Calmant pentru piele,

- Combaterea punctelor negre. 

Când trebuie evitată apa micelară

Când alegeți apa micelară, nu uitați să verificați ingredientele. Conținutul ridicat de alcool, multe mirosuri și substanțe dure ar putea să vă afecteze pielea. 

Multe produse din apă micelară sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, chiar și pentru piele sensibilă. Cu toate acestea, este o idee bună să încetați imediat să utilizați produsul ales dacă observați efecte secundare. Unele ape micelare pot provoca iritații ale ochilor, spre exemplu, sau pot irita pielea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel