Ce declanșează durerile menstruale. Opțiunile de tratament disponibile pentru gestionarea acestora

menstruatie foto:freepik
Durerile menstruale pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții femeilor, dar cu o înțelegere adecvată a cauzelor și opțiunilor de tratament, acestea pot fi gestionate eficient. 

Durerile menstruale sunt un fenomen comun în viața multor femei, iar impactul lor poate varia de la un disconfort ușor până la dureri severe, care afectează activitățile zilnice. În cazul celor mai severe, se recomandă consultul medical imediat.

Vezi și: Tradițiile culinare și cele moderne nu se pot îmbina. Chef Adi Hădean: Tradiția trebuie urmată, dacă vrem să nu moară. Sunt foarte mulți oameni care preferă să comande, să mănânce internațional

Cauzele

Durerile menstruale sunt declanșate de contracțiile uterine, asociate cu expulzarea mucoasei uterine în timpul menstruației. Unul dintre factorii principali care contribuie la aceste contracții sunt prostaglandinele, substanțe chimice produse de organism în timpul ciclului menstrual. Anumite condiții medicale, cum ar fi endometrioza, fibroamele uterine și infecțiile pelvine, pot agrava durerile menstruale. În cazul lor, se recomandă consultul medical imediat.

Simptomele

Simptomele durerilor menstruale pot include crampe abdominale, dureri de spate, greață, oboseală și iritabilitate. Diagnosticul durerilor menstruale implică evaluarea istoricului medical al pacientului, examinarea fizică și, uneori, teste de laborator pentru a exclude alte condiții medicale care ar putea cauza simptome similare.

foto: Freepik@weyo

Opțiuni de tratament

Există mai multe opțiuni de tratament disponibile pentru gestionarea durerilor menstruale. Acestea pot include medicamente antiinflamatoare și analgezice pentru ameliorarea durerii, terapii hormonale pentru reglarea ciclului menstrual și reducerea simptomelor și tehnici de gestionare a durerii la domiciliu, cum ar fi aplicarea dispozitivelor care produc căldură sau a masajului.

În cazurile severe sau rezistente la tratament, pot fi considerate intervențiile medicale și chirurgicale. Acestea pot include proceduri chirurgicale pentru îndepărtarea fibroamelor uterine sau a țesutului endometrial afectat și terapii minim invazive precum ablația endometrială sau laparoscopia.

Prevenire

Vezi și: "Funcționăm ca o trotinetă în loc de o rachetă". De ce simțim oboseală. Alina Epure: Se reglează cu o cafea, o ciocolată, dar nimic nu ajută

Există anumite măsuri pe care femeile le pot lua pentru a reduce frecvența și severitatea durerilor menstruale. Acestea pot include menținerea unui stil de viață sănătos, includerea exercițiilor fizice regulate în rutina zilnică și gestionarea stresului. De asemenea, este important să monitorizați și să înregistrați simptomele pentru a identifica eventualii sau factori declanșatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Primul semn că ai o criză biliară
Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel