CAZ INCREDIBIL: O fetiță „luptătoare” de 4 ani, externată după o luptă de 9 luni cu COVID-19!

Micuța Stella, pe patul de spital. Foto: Instagram
Micuța Stella, pe patul de spital. Foto: Instagram
Micuța Stella, pe patul de spital. Foto: Instagram
Micuța Stella, pe patul de spital. Foto: Instagram
  • Micuța Stella, pe patul de spital. Foto: Instagram
  • Micuța Stella, pe patul de spital. Foto: Instagram
O mamă răsuflă ușurată după ce fiica ei, în vârstă de doar 4 ani, a fost externată din spital după o luptă de 9 luni cu COVID-19! Micuța a stat 5 luni la Terapie Intensivă și ca să poată respira, medicii au fost nevoiți să-i facă o traheotomie. 

Cassandra Yazzie din Sandoval, New Mexico, a declarat că fiica ei, Stella Martin, a fost internată timp de nouă luni după ce a avut teste pozitive la COVID-19 pe 24 aprilie 2020. Copila era diagnosticată cu astm, ceea ce i-a crescut riscul de a se îmbolnăvi din cauza noului coronavirus.

Micuța a petrecut peste cinci luni în unitatea de terapie intensivă pediatrică de la Spitalul Universității din New Mexico (UNM), Albuquerque, înainte de a fi transferată la Spitalul de Copii Carrie Tingley al UNM, în octombrie, unde a rămas până în ianuarie 2021.

„Este o fetiță foarte, foarte puternică”, a spus Yazzie pentru „Good Morning America”. „Ea încă se luptă și o face cu zâmbetul pe față."

Yazzie, care este și mama unei a doua fetițe Lilia, în vârstă de 9 ani, a spus că micuța Stella a venit la ea în aprilie anul trecut, plângându-se de durere la spate.

A fost dusă la un spital local, apoi transportată cu avionul la UNM, unde a fost testată sau COVID-19 la internare. O echipă neurologică a efectuat un RMN care a relevat mielita transversă sau umflarea măduvei spinării.

„Au spus că, din moment ce avea infecție COVID, anticorpii buni ai organismului ei îi atacau sistemul spinal pentru că luptau cu noul coronavirus”, a spus Yazzie. „A doua zi dimineață, a ieșit testul pozitiv [pentru COVID-19]”, a arătat mămica. 

Yazzie a spus că tatăl fetițelor ei a murit din cauza complicațiilor COVID-19 pe 18 aprilie 2020. Bănuiește că fiica ei ar fi putut contracta virusul din cauza expunerii accidentale de la acesta.

Din cauza măsurilor de siguranță din spital, mămica nu a putut să stea internată cu copilul ei până când ea însăși nu a avut test negativ pentru COVID-19.

La UNM, plămânii Stellei au început să se prăbușească și a făcut febră mare. A fost intubată și ținută în comă timp de trei săptămâni.

Din când în când, Yazzie ar încerca să converseze prin doar prin video chat cu micuța, dacă Stella se trezea.

„Eram atât de speriată”, își amintește femeia. „Sunam poate de patru sau cinci ori pe zi și asistentele erau foarte bune cu mine și cu ea”.

Pe 4 mai, femeia a avut două teste negative COVID-19 și a putut să o vadă pe fetiță, care a ieșit din comă. În mai, medicii i-au făcut copilului o traheotomie.
În ciuda problemelor de sănătate, mama a spus că Stella era foarte sociabilă cu medicii  și asistenții medicali care au avut grijă de ea.

„Chiar dacă nu te cunoaște, îți va spune că te iubește”, a povestit Yazzie.

Micuța Stella a fost externată din spital pe 26 ianuarie, iar personalul medical al UNM i-a organizat o mini-petrecere.

Ca să poată avea grijă de copila, mămica ei a deschis un cont GoFundMe

„Sărbătorim recuperarea ei, munca grea și dedicarea echipei noastre de asistență medicală care a lucrat neobosit pentru a ajuta pacienți ca micuța Stella”, a declarat UNM, într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel