Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Profesorul Dan Vodnar, care predă Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj-Napoca, vorbește într-o postare din proiectul său Știință cu sare și piper despre cum dintr-un singur gălbenuș se poate obține o cantitate greu de imaginat de maioneză.
”Putem obține douăzeci și patru de litri de maioneză dintr-un singur gălbenuș de ou. Cantitatea de maioneză care poate fi obținută dintr-un singur gălbenuș de ou depinde de cantitatea de apă prezentă în maioneză. Da, de apă. Rețetele tradiționale ne indică că dacă adăugăm prea mult ulei, maioneza se taie. Cu toate acestea, Harold McGee, a obținut douăzeci și patru de litri de maioneză dintr-un singur gălbenuș, în mod firesc, cu ajutorul științei. Știind că uleiul se aranjează în picături într-o fază continuă (apă), el și-a dat seama că mica cantitate de apă conținută în mod normal de gălbenușul de ou nu era suficientă pentru a prepara o cantitate mare de maioneză. Astfel, pentru a menține picăturile de ulei separate în faza apoasă, a adăugat apă în timp ce adăuga ulei. Mai exact, pentru fiecare cană de ulei, el recomandă adăugarea a trei lingurițe de apă”, notează profesorul clujean pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...