Cea mai mare FRICĂ a românilor. Cancerul și alte boli, BĂTUTE de criză, război sau foamete. Cifre SURPRIZĂ

cea mai mare frica a romanilor - Foto: Pexels @Alexander Dummer @Andrea Piacquadio @Anna Shvets @RODNAE Productions
EXCLUSIV
Românii ne-au oferit răspunsuri suprinzătoare. Care sunt cele mai mari frici ale lor. 

I-am întrebat pe cititorii noștri care este cea mai mare frică a lor, iar răspunsurile au fost complet surprinzătoare.

Cititorii DC Medical au avut de ales între nouă variante de răspuns:

- un nou virus / o nouă pandemie

- un nou val COVID-19

- foamete

- criză financiară / scumpiri

- război

- cancer

- depresie

- Alzheimer

- Parkinson.

Surprinzător este că dintr-un total de 2.647 de răspunsuri, aproape jumătate dintre ei nu se tem de vreo boală anume, ci de alte probleme precum războiul, scumpirile, criză financiară.

Pe locul întâi în rândul fricilor românilor se află războiul, cu un total de 783 de respondenți. 

Pe locul doi se află criza financiară, cu 472 respondenți. 

Pe locul trei de află frica unui nou val COVID-19, cu un total de 299, nu departe de frica de un nou virus sau o nouă pandemie, cu un total de 272 de răspunsuri. 

Pe locul cinci, la limită, este frica de foamete, cu un total de 269 de respondenți. 

Pe ultimele locuri, în ordine descendentă, de la cea mai mare frică se află frica de cancer, apoi de Alzheimer, urmate de frica de depresie și boala Parkinson.

Depresia se află deci pe penultimul loc în rândul fricilor, deși odată cu pandemia de COVID-19 cazurile de persoane depresive, anxioase a crescut îngrijorător, iar medicii și specialiștii în sănătate atrag atenția că depresia și bolile psihice trebuie să primească o atenție tot mai mare. 

Medic, APEL: Va urma o EXPLOZIE de patologie de nivel psihiatric și psihologic. Trebuie să fim pregătiți!

 

”Ce ne facem cu tinerii? S-a schimbat profilul pacientului și în ceea ce privește tânărul. Tinerii vin cu anxietate, cu depresie, cu atacuri de panică. Vin și ei cu manifestări multiple și dezorientați și debusolați. Accesul sau adresarea pacienților tineri este mult mai mare la ora actuală.

O problemă pe care aș vrea să o remarc. Va fi o explozie de patologie de  domeniu psihiatric, de domeniul psihologic. Trebuie să fim pregătiți pentru acest lucru.

Și aș mai pune o problemă: long-COVID. Când spunem acest lucru, și la ora actuală ne confruntăm cu acest lucru: o simptomatologie care depășește 12 săptămâni, poate și mai mult, este vorba de convalescență. Este vorba de pacienții care necesită o respitalizare, aceștia sunt pacienții care au afectare multi-organ, care au nevoie de o consultare interdisciplinară. Trebuie să îi avem în vedere, pentru că este o suferință reală, iar pentru a-i rezolva presupune o abordare mult mai complexă”, a explicat Prof. Univ. Dr. Cătălina ARSENESCU GEORGESCU, Universitatea de Medicina și Farmacie ”Gr.T.Popa” în cadrul dezbaterii ”Doi ani de la primul lock-down. Riscuri și amenințări de sănătate în era post-COVID”.

1. -imagine fara descriere- (screenshot-2022-04-09-162222_15931000.png)

Votul reprezintă opinia cititorilor DCMedical. Oricine accesează site-ul poate vota. Nu este un eșantion reprezentativ pentru populația generală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel