Când se udă plantele pe vreme de caniculă: dimineața sau seara

Plante  FOTO: Pixabay
Când temperaturile ajung foarte ridicate  și aveți și grija unor plante, e bine de știut când și cum trebuie udate.

Pe vreme de caniculă, plantele au nevoi diferite de apă. Nevoia lor de apă diferă de la planta la planta, dar și de la loc la loc și în funcție de tipul de sol pe care-l aveți în grădină.

Cei de la cumsa.ro spun că privind cantitatea de apă există un truc pe care-l puteți aplica. Faceți o mică groapă în apropiere, cu o adâncime de 20 de centimetri. Dacă pământul din groapă e umed, înseamnă că ați procedat cum trebuie și ați udat plantele cum trebuie. Dacă pământul este uscat, atunci plantele tale au nevoie de mai multă apă. Dacă solul e prea ud, atunci puneți mai puțină apă.

Dacă plantele din ghivece le puteți muta la umbră și uda, nu puteți face la fel în cazul celor din grădină. Pe acestea va trebui să le udați dimineața și seara. Ar fi bine să nu uitați de fertilizanți. Un strat de mulci în jurul plantelor păstrează mai mult apa în sol.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel