Hidratarea este un obicei esențial...
123 de radiologi cu vârsta medie de 58 de ani au fost încurajați să finalizeze un sondaj online cu 39 de întrebări. Toți au fost membrii ai Societății de Radiologie Academică (SCARD) și unii dintre ei au deținut funcția de președinte a organizației.
Design-ul sondajului a fost cel al altor studii legate de burnout tocmai pentru a compara mai bine rezultatele. 87 dintre medici au răspuns la sondaj, iar 84% erau bărbați. Grupul a lucrat în medie 62 de ore pe săptămână. 4 dintre participanți au atins punctajul care indică criterii ridicate de burnout, atingând niveluri ridicate de epuizare emoțională, depersonalizare și împlinire personală scăzută.
Constatările suplimentare au fost următoarele: 38% dintre aceștia au avut note mari la epuizarea emoțională și / sau depersonalizarea înaltă. Randamentul profesional scăzut, scăderea echilibrului dintre viața profesională și viața de familie au fost asociate cu burnout. Epuizarea emoțională ridicată și depersonalizarea înaltă au fost corelate cu mulți factori de stres profesional.
Potrivit medicului Dhakshinamoorthy Ganeshan, de la Universitatea din Texas, ,,o funcție importantă deținută în sistemul academic poate duce la stres mai mare. În ansamblu, recentele modificări de paradigmă din cadrul asistenței medicale au creat un mediu din ce în ce mai stresant pentru acești radiologi” au scris autorii studiului.
Crearea de strategii pe termen lung pentru a combate burnout-ul ar trebui să fie o prioritate maximă, susțin cercetătorii. Comisiile de sănătate pentru medici și grupurile de sprijin pot ajuta la combaterea burnout-ului.
Recunoașterea problemei este primul pas în corectarea acesteia. Health Imaging.com susține că trebuie depuse eforturi prompte la nivel național, instituțional și departamental pentru abordarea burnout-ului în radiologie. Recent DC Medical v-a prezentat un alt studiu de la Universitatea din Colorado, care a creionat câteva strategii împotriva burn out-ului, plecând de la ideea că radiologii devin mai eficienți dacă stau de parte de serviciul de radiologie după orele de program.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Hidratarea este un obicei esențial...
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Ingredientul cheie care îți menține sănătatea la vârsta a doua și...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...