Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Boala Alzheimer, posibil să fie testată printr-o simplă analiză de sânge
10 iul, 08:29
Boala Alzheimer va putea fi testată printr-o simplă analiză de sânge în viitor. Cercetătorii au dezvoltat un test care a detectat cu destulă precizie proteina specifică la persoanele bolnave.
Boala Alzheimer ar putea fi detectată în sânge

O simplă analiză de sânge ar putea permite medicilor să diagnostice boala Alzheimer. Cercetătorii au publicat în Nature Medicine un articol în care spun că au făcut progrese în acest domeniu. 

Testul de sânge pe care l-au dezvoltat măsoară concentrația pTau181 - o formă a proteinei Tau asociate cu modificări ale creierului în boala Alzheimer - în plasma sanguină a organismului, notează health.harvard.edu. Aceștia au utilizat testul pe eșantioane colectate de la mai mult de 400 de persoane care au făcut parte dintr-un studiu în curs, pentru memorie.

Oamenii de știință au descoperit că testul de sânge a fost capabil să detecteze cu exactitate care pacienți aveau Alzheimer, care erau sănătoși și care aveau un tip diferit de demență, cauzată de o boală neurodegenerativă. 
Astăzi, medicii diagnostică de obicei Alzheimer folosind o serie de teste menite să excludă alte cauze, dar procesul necesită mult timp și este costisitor. 

Cercetătorii au acum scopul de a perfecționa testul în continuare, în speranța că într-o zi va facilita detectarea Alzheimerului într-un stadiu incipient, când boala poate fi mai ușor de tratat.


Ştiri Recomandate

Probioticele. Cinci beneficii esențiale pentru sănătate
Fostul senator Dan Tătaru, mort de COVID-19: avea 51 de ani
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri