Bebeluș de 28 de zile, în stare gravă, salvat de SMURD Tulcea

Plutonierul adjutant șef, Vdovicencu George, comandant al echipajului Smurd de la Detașamentul de pompieri Tulcea  FOTO: ISU Tulcea
Comandantul echipajului SMURD al Detașamentului de Pompieri Tulcea a intervenit vineri la cazul unui bebeluș de 28 de zile care se sufoca. Plutonierul adjutant George Vdoviceanu a salvat copilul. 

O fetiță de 28 de zile a fost salvată vineri după-amiază de un echipaj de la ISU Tulcea. Povestea cu final fericit a fost postată pe pagina de Facebook a ISU Tulcea:

”Plutonierul adjutant șef, Vdovicencu George, comandant al echipajului Smurd de la Detașamentul de pompieri Tulcea, a salvat un sugar (fetiță) de numai 28 de zile, ce avea căile aeriene obstrucționate total. Apelul la 112 a fost dat în data de 12.11. 2020, în cursul după-amiezii, de un membru al familiei motivând că sugarul nu mai respiră. La locul solicitării s-a deplasat de urgență un echipaj SMURD de la Detașamentul de pompieri Tulcea, unde au fost începute manevrele de dezobstrucție a căilor respiratorii specifice vârstei, deoarece sugarul era deja cianotic.Mama sugarului fiind în stare de șoc a fost liniștită de membrii echipajului. În urma manevrelor sugarul a început să plângă și să-și reia respirația spontană. Paramedicii SMURD au predat sugarul stabil hemodinamic echipajului de ambulanță tip „C" (cu medic) sosit ulterior la locul evenimentului. Colegul nostru, George, ne-a mărturisit că deși are o îndelungată experiență ca salvator, această intervenție a fost cea mai grea.Ne bucurăm pentru că fetița de numai 28 de zile a fost salvată și pentru că avem în rândul nostru astfel de colegi”.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel