Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

AVC: fluxul de sânge se reface primul, apoi neuronii
25 mai, 16:35
Un studiu realizat la Universitatea Rice, SUA, susține că fluxul de sânge se reface primul după un mic AVC, apoi activitatea electrică neuronală.  
Accidentul vascular cerebral

Cercetătorii americani au descoperit că în urma unui accident vascular cerebral, mai mic de un milimetru ca dimensiune, fluxul de sânge spre creier se reface primul, apoi este reluată activitatea electrică a neuronilor. Ca să ajungă la această concluzie, autorii studiului au folosit  tehnologia avansată de monitorizare neuronală.

Cercetătorii susțin că recuperarea neuronală poate dura săptămâni chiar și pentru accidente vasculare cerebrale mici, și posibil mai mult timp pentru AVC-uri mai mari. Studiul, care a durat opt săptămâni, a necesitat implanturi și instrumente concepute pentru a monitoriza atât fluxul de sânge cât și activitatea creierului simultan înainte, în timpul și după debutul accidentelor vasculare cerebrale. Autorii studiului au utilizat electrozi în combinație cu linii optice capabile să măsoare fluxul de sânge, plus imagini imagistice. 

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri