Apa de trandafiri, iată care sunt beneficiile sale reale

Apă de trandafiri. Foto: Pixabay
Se crede că apa de trandafiri este unul dintre cele mai vechi produse de înfrumusețare de pe planetă, dar beneficiile sale sunt mult mai multe.

Legenda spune că apa de trandafiri a fost descoperită atunci când petalele au căzut într-o fântână la o nuntă regală acum mii de ani. Pe măsură ce soarele a încălzit apa, petalele de trandafir au eliberat un parfum minunat odată cu uleiurile pe care le conțin. Prințesa și-a dat cu picăturile de apă parfumată pe piele și de atunci apa de trandafiri a fost asociată cu frumusețea. 

Apa de trandafiri era populară și în Imperiul Roman, cu fântâni și băi publice pline de petale de trandafiri. O legendă spune chiar că împăratul Nero a instalat țevi pentru a stropi oaspeții săi cu apă de trandafiri în timpul unei cine.

Și astăzi folosim apa de trandafiri pentru o serie de beneficii raportate pentru sănătate și îngrijirea pielii. 

Ce este apa de trandafiri

Apa de trandafiri se realizează prin distilarea sau fierberea petalelor de trandafir în apă. Acest proces extrage parfumul și uleiurile petalelor, lăsând în urmă o infuzie.

Poți să faci apă de trandafiri acasă, deși este mai bine să folosești anumite tipuri de petale de trandafir pentru a obține cel mai bun rezultat. 
Beneficiile apei de trandafiri

Deși e apreciată de mulți pentru parfumul ei delicat, apar de trandafiri are și o serie de beneficii de frumusețe pentru care merită inclusă în rutina dvs. de îngrijire a pielii.

Iată care sunt acelea:

- Reduce roșeața pielii. 

- Are efect calmant.

- Reîmprospătează și dă fermitate pielii. 

- Ajută la uniformizarea tonului pielii.

- Hidratează pielea.

- Prin parfumul plăcut dă o bună stare de spirit. 

ATENȚIE: Deși apa de trandafiri este considerată sigură pentru utilizare pentru majoritatea tipurilor de piele, ca și în cazul oricărui alt produs de îngrijire a pielii, procedați cu prudență. Dacă observați orice iritație, opriți imediat folosirea apei de trandafiri și consultați medicul.

Apa de trandafiri este și un ingredient obișnuit în rețete specifice. Dacă intenționați să utilizați apă de trandafiri în preparatul de gătit sau într-o băutură, aveți grijă la orice simptome nedorite după ce ați mâncat și băut ceva preparat cu ea. 

Moduri de utilizare a apei de trandafiri

Unele sortimente de apă de trandafiri sunt comestibile, altele nu. Întotdeauna trebuie să citești eticheta pentru a nu vă face rău. 

Dincolo de asta, fie că alegeți un produs prefabricat sau încercați să îl faceți acasă, există o mulțime de modalități de a folosi apa de trandafiri:

- Ca tonic pentru piele,

- Ca spray sau pulverizat,

- Ca un parfum ușor, natural,

- Amestecat în cremele preferate,

- Amestecat cu uleiuri ca tratamente hidratante,

- La gătit și coacere (dacă e special creat pentru asta!),

- Amestecat în shake-uri și ceaiuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel