La vârsta a doua, prevenția...
Scăderea stratului de grăsime depus pe burtă, acei inestetici colăcei pe care femeile și bărbații deopotrivă îi detestă, este esențială nu doar pentru a răta bine, ci și pentru sănătate: prea multă grăsime abdominală poate duce la un risc crescut de boli de inimă, hipertensiune și diabet de tip 2.
Citiți și: Grăsimea de pe burtă, cea mai periculoasă. Ce spun specialiștii
Iată ce alimente pot să vă ajute să scăpași de grăsimea de pe burtă:
Adăugați mai multe alimente bogate în fibre în dietă, cum ar fi fructele, legumele, fasolea și cerealele integrale (cum ar fi ovăz, orez brun etc.). Fibrele ameriorează constipația și favorizează tranzitul intestinal. Dar adăugați treptat mai multe fibre, ca organismul să se obișnuiască să le consume. Dacă faceți modificarea rapid, vă puteți trezi cu baloare, gaze și crampe.
Citește și: Ce alimente să mâncăm pe săturate și să nu ne îngrășăm. Cori Grămescu recomandă
Citește și: DIETA PERFECTĂ: Cum calculezi corect deficitul caloric ca să știi cât să mănânci și să slăbești
Probioticele contribuie la promovarea unui tract digestiv sănătos. Se găsesc în produsele lactate fermentate, cum ar fi iaurtul, chefirul și brânzeturile îmbătrânite, care conțin culturi vii de bacterii bune, precum bifidobacterii și lactobacili. Alimentele care nu conțin lapte care conțin culturi benefice includ kimchi, kombucha, varza murată și murăturile, miso și tempeh.
Citește și: Prebioticele NATURALE, ce mănânci ca să fii sănătos tun! Dr Mihaela Bilic: NU trebuie să lipsească din dietă
Alergiile și intoleranțele alimentare, precujm cele la gluten și lactoză, pot provoca gaze și balonare. Nu e cazul să vă autodiagnosticați, mergeți la un alergolog să vă pună diagnosticul, înainte de a elimina inutil lactatele și cerealele integrale sănătoase din dietă.
Alcoolul și cofeina vă pot stimula intestinele, care pot provoca diaree. Iar băuturile carbogazoase pot produce gaze.
Deși grăsimile sunt bogate în calorii, sunt studii care sugerează că, în cantități moderate, grăsimi sănătoase – adică acizii grași omega-3 și grăsimile mononesaturate – vă ajută să vă păstrați greutatea normală și reduc stratul de grăsime abdominală.
Acizii grași Omega-3 se găsesc la pești (somon, ton, hering etc.), iar grăsimile mononesaturate se găsesc în nuci, uleiuri de măsline (atenție la cantitatea pe care o consumați!) și de canola, dar și în avocado.
Toate îmbunătățesc nivelul colesterolului din sânge, ceea ce vă poate reduce riscul de boli de inimă și de diabet.
Consumul de prea mult zahăr poate duce la creșterea în greutate, sănătate intestinală proastă, inflamație și fluctuații ale zahărului din sânge. Renunțați la prăjituri, prăjituri, plăcinte și băuturi îndulcite. Cea mai bună sursă de zahăr natural o constituie fructele, dar nici acestea nu trebuie consumate în exces.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...