5 lucruri care te fac să adormi mai repede și să dormi mai bine

Ca să adormi și să dormi bine trebuie să faci anumite lucruri. Foto: Pixabay
Cu toții avem seri când ne este greu să adormim sau ne trezim noaptea. De asemenea, este posibil să fi realizat că asta s-a întâmplat mai des de când ne luptăm cu pandemia COVID-19. Iată ce poți să faci ca să adormi mai repede și să dormi mai bine: 

Somnul de bună calitate ne face să ne simțim mai bine, mental și fizic, deci este important să dormim bine și suficient. Dar e cam greu să dormim la fel de bine și la fel de mult în fiecare noapte. Există însă 5 lucruri pe care le putem face ca să ne asigurăm că vom adormi repede și că somnul ne va fi odihnitor. Iată care: 

1. Intrați într-o rutină zilnică

Cu tot ce se întâmplă de un an încoace, este posibil ca rutina normală să vă fi fost întreruptă. A avea un tipar normal de somn este cu adevărat important pentru un somn bun.

Poate fi mai greu de făcut chiar acum, dar dacă te poți trezi și dacă poți adormi la aceeași oră în fiecare zi, te va ajuta cu adevărat. Dacă este posibil, evitați și puiul de somn de  la prânz, care ne face să stăm treji până mai târziu în noapte, spun experții NHS (link direct sursa informației)

Apoi, amintiți-vă că rutina de somn începe înainte de a intra în pat, așa că trebuie să parcurgeți în fiecare seară anumiți pași pentru a vă relaxa, și.... încercați să opriți tehnologia cu cel puțin o oră-două înainte d e a ajunge în pat!

2. Gestionați-vă grijile

Îngrijorarea sau anxietatea față de pandemia COVID-19 sunt normale, dar aceste sentimente pot afecta cât de ușor adormiți și cât de bine dormiți. La fel cum o fac și îngrijorarea și anxietatea date de alte evenimente în derulare în viața noastră. 

Dacă de multe ori stați treaz mult după miezul nopții, acordați-vă timp înainte de culcare pentru a face o listă detaliată de sarcini pentru a doua zi - aceasta poate fi o modalitate bună de a vă liniști mintea. Și aromaterapia sau tehnicile de relaxare a minții pot funcționa. 

3. Pregătiți-vă corpul pentru somn

Sănătatea noastră fizică și modul în care ne îngrijim corpul pot avea un efect mare asupra somnului. Poate fi ușor să cădeți în modele de comportament nesănătoase care vă pot face somnul prost

Spre exemplu, consumul de cofeină, alcool, nicotină sau o masă prea bogată prea aproape de ora culcare vă poate împiedica să adormiți și să prevină somnul profund. Încercați să le evitați înainte de culcare și vedeți dacă lucrurile se îmbunătățesc.

De asemenea, exercițiul regulat este minunat pentru somn. Dar evitați orice exercițiu prea viguros chiar înainte de culcare dacă descoperiți că vă afectează somnul. O plimbare de seară poate fi suficientă!

4. Creați un mediu odihnitor în dormitor

Lucrurile simple pot avea un impact major atunci când vine vorba de a adormi și de a rămâne adormit 7-9 ore cât are nevoie un adult.

În general, este mai ușor să adormi când în dormitor este mai rece, când camera este întunecată și liniștită - dar mediul de somn potrivit este personal, așa că e bine să încercați diferite lucruri și să vedeți ce funcționează pentru dumneavoastră.

A folosi dopuri pentru urechi, a-ți pune telefonul pe modul silent (tăcut) și cu fața în jos (sau în afara camerei), a ține ceasurile la vedere și a te asigura că dormitorul este bine ventilat poate face o mare diferență.

Unii oameni consideră utilă, de asemenea, redarea sunetelor ambientale precum ploaia, zgomotul valurilor, muzica lentă sau zgomotul alb.

5. Confruntă insomnia

Dacă stați treaz, sunteți incapabil să adormiți ore în șir și nimic nu pare să funcționeze, faceți lucruri care vă obosesc și vă fac somnoros. Dacă nici așa nu merge, cereți ajutor! Sunt specialiști în somn care vă pot ajuta să vă depășiți insomnia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel