Zeci de copii au ajuns la spital din cauza căpușelor, în București

Sezonul căpușelor
Zeci de copii au ajuns la spital la sfârșitul săpătmânii trecute, după ce au fost muşcaţi de căpuşe, în București. Primăria nu a făcut până acum nicio acţiune de dezinsecţie. 

Nu mai puțin de 58 de copii mușcați de căpușe au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, într-o singură zi. Medicii spun că riscurile unei mușcături pot fi grave, motiv pentru care, dacă depistați acest lucru, trebuie să ajungeți de urgență la cel mai apropiat spital.

"Împotriva muşcăturilor de căpuşe există şi vaccin. Vaccinarea se poate face fără nici un fel de probleme numai că nu este susţinută de programul naţional de imunizare.", explică medicii de familie.

De asemenea, ei mai recomandă să purtăm îmbrăcăminte cu mânecă lungă, de culoare deschisă, ca să vedem dacă venim în contact cu căpuşele.

Medicii îi sfătuiesc pe cei care merg în parcuri, în păduri sau pe câmpuri să poarte pantaloni lungi, pe cât posibil, dar și șosete de culoare deschisă. 

Activitățile în aer liber, mai ales în zonele cu vegetație bogată, cresc semnificativ riscul de a fi mușcat de căpușe. Tocmai de aceea, ori de câte ori mergeți în astfel de zone, este ideal să vă protejați. 

Experții spun ca este ideal să mergeți pe centrul potecilor, unde iarba este deja bătătorită. De asemeena, există spray-uri sau loțiuni speciale împotriva insectelor și a căpușelor, menționează Antena 3. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel