Vremea capricioasă ne afectează sănătatea. Recomandările dr Valeria Herdea
17 iun 2021, 11:51

Ploaie  FOTO: pixabay
Studiile zic că 40% dintre oameni sunt meteosensibili, adică sunt afectați de temperatură, presiune și umiditate.

Vremea capricioasă își pune amprenta asupra stării de sănătate a oamenilor. Medicul Valeria Herdea spune că umezeala accentuată și căldura ar putea duce la numeroase infecții ale pielii cauzate de țânțari, mai ales la cei mici.

”Din păcate, parcurile nu au fost stropite, există foarte mulți copii care se prezintă la cabinet cu leziuni, în urma unor înțepături de țânțari sau tot felul de insecte care au apărut prin parcuri. Adresabilitatea este foarte mare, dar în același timp leziunile se infectează foarte repede, copii se joacă și atunci nu pot fi supravegheați, așa că din păcate duce la foarte multe infecții tegumentare, pe care ulterior le tratăm cu antibiotice.

Dezvoltarea alergiilor este cel de-al doilea aspect, iar nu în ultimul rând, ne confruntăm cu boli virale, răceli ușoare, viroze și chiar și bronșite. O altă problemă pe care o avem sunt infecțiile digestive. Mâinile murdare, umezeala și mai ales fructele de sezon nespălate duc la infecții digestive. (...) trebuie să fim foarte atenți la igienă, măsurile de igienă însemnând unghiile scurte, mâinile curate, hainele schimbate și curățate foarte des. Umezeala poate afecta inclusiv pacientul cronic”, explică medicul Valeria Herdea, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?