Alimentația în sezonul rece poate fi...
Pentru a face vopseaua de păr henna se folosesc frunzele copacului lawsonia inermis, un arbust tropical spinos din familia litraceelor. Acestea sunt recoltate și măcinate în pulbere fină, bogat pigmentată. Această pudră este apoi amestecată cu lichid pentru a crea o apstă, asemănătoare cu noroiul, care se întinde pe păr.
Henna pură este adesea amestecată cu plante diferite pentru a produce culori diferite. Acestea includ:
- Pulbere de plante Cassia pentru nuanțe mai deschise, cum ar fi blond roșcat sau roșu arămiu (de la nuanțe ușoare de pornire - Cassia nu va lumina părul).
- plante Indigo pentru nuanțe întunecate precum maro-ciocolată, castaniu, vișiniu și negru.
Ca regulă generală - utilizarea vopselei henna pură va avea ca rezultat un ton roșu intens natural și, cât se adaugă mai mult indigo în amestec, cu atât culoarea este mai întunecată și mai profundă.
1. Este naturală.
Henna nu conține substanțele chimice și aditivii adesea găsiți în vopseaua de păr. Adică nu are toluen, para-fenilendiamină și acetat de plumb.
2. Nu dăunează părului
Spre deosebire de efectul de subțiere al majorității vopselelor chimice de păr - despre care se știe că apresc și deteriorează cuticula (stratul exterior al firului de păr) pentru a schimba culoarea - henna întărește și protejează firele de păr pentru că se leagă de cuticula părului și întărește aceste strat.
3. Este mai blândă pentru scalp
Henna are un pH de aproximativ 5,5, mult mai aproape de cel al pielii decât orice vopsea chimică de păr. Aceasta înseamnă că nu produce furnicăturile, mâncărimea sau arderea asociate cu vopseaua chimică. Acest pH delicat ajută, de asemenea, la reducerea deteriorării cuticulelor și a ruperii fibrelor de păr.
1. Nu știi niciodată exact ce nuanță o să iasă
Rezultatele vopsirii cu henna pot fi oarecum imprevizibile - mai ales dacă aveți o mulțime de fire gri sau v-ați vopsit anterior părul cu vopsea chimică. Fiecare fir de păr absoarbe diferit pigmentul de henna, creând o gamă de nuanțe.
2. Aplicarea e un dezastru
Odată amestecată pulberea, consistența hennei este ca nămolul apos, care poate ajunge peste tot. Pe haine, pe piele, pe podea, pe faianță, pe dulapurile din baie etc. Și poate lasă pete care ies greu!
3. Este dificil să acoperiți tot părul
Ca să fie cât de cât o culoare uniformă, e bine să acoperiți șuviță cu șuviță. Ceea ce e o foarte mare problemă, pentru că nu se întinde așa ușor precum vopseaua chimică. În plus, odată vopsit cu henna, părul va prinde greu altă culoare, adică face dificilă revopsirea.
4. Miroase urât și poate scoate fum
Arată ca nămolul, miroase ca nămolul. E pământ, a frunze, a năol, mirosul e dificil de suportat pentru unii. Apoi, dacă vi se pare că se ridică în fum din părul acoperit cu henna să știți că ăsta este rezultatul sărurilor metalice - un aditiv folosit adesea în vopselele de henna preamestecate – nu de la henna în sine.
Este posibil să fi auzit de persoane care au avut reacții alergice la „henna neagră”, tipul de vopsea folosit la tatuajele temporare negre. Dar reacția la acel tuș de tatuaj nu este de fapt la henna, ci la un colorant chimic numit para-fenilendiamină care imită culoarea de henna și care cauzează frecvent reacții alergice. De aceea, orice produs etichetat ca „henna” pe care vedeți că scrie că are în compoziție această substanță nu este în realitate henna naturală și trebuie evitat! Henna pură fabricată din planta de henna este, în general, foarte sigură de utilizat și bine tolerată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Acest truc simplu te scapă rapid de...