Vopseaua permanentă de păr, risc mai mare de cancer la sân

Oamenii de știință au descoperit că femeile care folosesc vopsea permanentă și își îndreptarea chimică a părului, au un risc mai mare de a dezvolta cancer la sân decât femeile care nu utilizează aceste produse. 

Studiul (link direct) publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului sugerează că riscul de cancer de sân a crescut odată cu utilizarea mai frecventă a acestor produse chimice pentru păr.

Folosind datele de la 46.709 de femei din cadrul Studiului Sister, cercetătorii de la Institutul Național de Științe ale Sănătății Mediului (NIEHS), parte a NIH, au descoperit că femeile care au folosit în mod regulat vopseaua permanentă a părului în anul anterior înscrierii în studiu au avut 9% mai multe șanse să dezvolte cancer la sân, decât femeile care nu au folosit vopsea. În rândul femeilor afro-americane, utilizarea coloranților permanenți, la fiecare cinci, până la opt săptămâni sau mai mult, a fost asociată cu un risc cu 60%  mai mare de cancer de sân, comparativ cu un risc crescut cu 8% pentru femeile cauzaziene. Echipa de cercetare nu a descoperit nicio creștere a riscului de cancer de sân la utilizarea de coloranți semipermanenți sau temporari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel