Vitamina C: ce se întâmplă în organism dacă iei prea multă

Vitamina C
Organismul uman are nevoie de vitamina C și știm cu toții cât de importantă este, mai ales în sezonul rece. Totuși, supradozele pot cauza probleme.

Vitamina C este un nutrient important pentru organism, dar dacă este prea multă în organism poate crea probleme. Vitamina C este o vitamină solubilă în apă care susține creșterea și dezvoltarea normală și ajută corpul să absoarbă fierul. Deoarece organismul nu produce și nu stochează vitamina C, este important să includem vitamina C în dietă. Pentru majoritatea oamenilor, o portocală sau o cană de căpșuni, ardei roșu tocat sau broccoli oferă suficientă vitamina C pentru o zi.

Pentru adulți, cantitatea zilnică recomandată pentru vitamina C este de 65 până la 90 de miligrame (mg) pe zi, iar limita superioară este de 2.000 mg pe zi.

Ce simptome pote provoca supradoza de vitamina C

Deși probabil că prea multă vitamină dietetică C nu poate fi dăunătoare, megadozele suplimentelor de vitamina C ar putea provoca:

Diaree

Greaţă

Vărsături

Arsuri

Crampe abdominale

Durere de cap

Insomnie

Trebuie reținut că pentru majoritatea oamenilor, o dietă sănătoasă oferă o cantitate adecvată de vitamina C.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Primul semn că ai o criză biliară
Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel